SCANDAL pe banii Ministerului Public | Augustin Lazăr: Vom fi în imposibilitatea de a îndeplini obiectivele/ Suplimentarea bugetului, refuzată pe motiv că nu a fost trimisă în termen

Procurorul general Augustin Lazăr a afirmat, luni, în comisiile juridice ale Parlamentului,că bugetul prevăzut în proiect nu asigură funcţionarea Ministerului Public. El a cerut suplimentarea bugetului, însă propunerea a fost refuzată de preşedintele Comisiei, pe motiv că nu a fost trimisă în termen.

2294 afișări
Imaginea articolului SCANDAL pe banii Ministerului Public | Augustin Lazăr: Vom fi în imposibilitatea de a îndeplini obiectivele/ Suplimentarea bugetului, refuzată pe motiv că nu a fost trimisă în termen

Augustin Lazăr, nemulţumit de buhet: Vom fi imposibilitate de a îndeplini obiectivele care revin Ministerului Public

„Din păcate propunerile de buget ale ordonatorului principal de credite al Ministerului Public nu au fost împărtăţite, ele fiind reevaluate în minus de Ministerul de Finanţe. Din păcate în această situaşie vom fi imposibilitate de a îndeplini obiectivele care revin Ministerului Public, astfel cum avem aceste resurse la dispoziţie. Pentru aceasta noi am formulat câteva amendamente pe care vă rugăm să le aprobaţi, prin care să aveţi în vedere că noi am încadrat începând cu 1 ianuarie 2019 66 auditori de justiţie, 25 de procurori numiţi, 18 specialişti, 9 grefieri, de asemenea, în cadrul Ministerului Public funcţionează os ecţie de investigare a infracţiunilor din justiţie care a primit o clădire nouă, căreia trebuie să îi achităm chirii, să îi facem îmbunătăţiri, să o dotăm cu echipamente, pentru ca ea să poată funcţiona. (...). Aş dori să precizez că la capitolul bunuri şi servicii noi am propus un amemdament de 19 mii 805 mii lei având în vedere că au crescut nevoile de expertize judiciare, contabile, criminalistice, care impun mai mari cheltuieli pentru înffăptuirea actelor de justiţie. Pentru acestea vă rugăm să ne aprobaţi amendamentele solicitate”, a declarat Augustin Lazăr, în şedinţa comună a comisiilor juridice ale Parlamentului.

Preşedintele comisiei, Robert Cazanciuc, a afirmat că Ministerul Public nu are voie să afcă amendamente, spunându-i procurorului general că trebuia să trimită către grupurile parlamentare propunerile în termen.

„Nu a fost depus niciun amendament în termen. Domnul procuror general putea să depună la grupurile parlamentare amendamentele, în termen, din timp. Nu am auzit să fie ceva acceptat până acum”, a declarat Cazanciuc.

Deşi atât PNL cât şi USR au susţinut amendamentele procurorului general Augustin Lazăr, singurul amendament care a trecut a fost propus de PNL, care prevede majorarea bugetului Ministerului Public cu aproape 9 milioane de lei, banii urmând să meargă către asistenţă judiciară.

Deputatul USR Stelian Ion a acuzat conducerea comisiei de sabotaj al Ministerului Public.

„Solicit să fie afişate aceste amendamente, avem drfepturi să formulăm amendamente în calitate de parlamentari, indiferent dacă au fost depuse. E vorba de toată activitatea Ministerului Public, cred că nu ne putem juca, indiferent de zona politică în care acţionăm, să facem ineficient un minister, neacordându-i sumele înseamnă o acţiune de sabotaj”, a afirmat în comisie Stelian Ion.

Potrivit proiectului de buget pe 2019, Ministerul Public primeşte în 2019 o sumă în valoare de 1,32 miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici