Scandalul azilelor. Centru rezidenţial din Baia Mare, fără acreditare şi licenţă

Un centru rezidenţial din Baia Mare în care erau cazate 4 femei a fost găsit fără acreditare şi licenţă. A primit două amenzi şi trei avertismente, iar Poliţia a deschis dosar penal.

147 afișări
Imaginea articolului Scandalul azilelor. Centru rezidenţial din Baia Mare, fără acreditare şi licenţă

Scandalul azilelor. Centru rezidenţial din Baia Mare, fără acreditare şi licenţă

Autorităţile din Maramureş au verificat, în weekend, un centru rezidenţial din Baia Mare şi au constatat că asociaţia funcţionează fără certificat de acreditare, iar serviciul social nu este licenţiat.

„În consecinţă, AJPIS Maramureş a dispus remedierea celor două nereguli până la data de 04.09.2023, respectiv 02.10.2023. Echipa de inspectori a aplicat două sancţiuni contravenţionale cu amendă”, informează Prefectura Maramureş.

În momentul vizitei, în casă erau cazate patru femei cu vârstele cuprinse între 19 şi 36 ani: „Două dintre femei sunt angajate la magazinul social deţinut de asociaţie. În timpul controlului, una dintre femei a declarat în scris că doreşte să plece, iar celelalte trei femei au declarat verbal că vor să rămână, fiind tinere adulte asupra cărora nu este instituită nicio măsură de protecţie socială. Echipa de inspectori a solicitat ajutorul Direcţiei de Asistenţă Socială Baia Mare pentru relocarea tinerei, la un centru de tranzit”.

Inspectoratul de Poliţie Maramureş a întocmit un dosar penal în care se fac cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Maramureş a dat trei avertismente, pentru funcţionarea fără autorizaţie de securitate la incendiu, număr insuficient de mijloace tehnice de primă intervenţie, neafişarea planurilor de evacuare în spaţiile destinate cazării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici