Scandalul "decreţeilor" ia amploare: "Boşorogul e tânărul de ieri care gătea la 1 noaptea pentru tine"

Scandalul "decreţeilor" ia amploare, iar reacţii apar şi din partea PSD. Parlamentarul Liviu Pleşoianu a transmis tinerei generaţii o scrisoare deschisă, după ce tinerii liberali au ironizat generaţia "decreţeilor", care în opinia lor nu va reuşi, fiind o generaţie care "nu e funny".

11830 afișări
Imaginea articolului Scandalul "decreţeilor" ia amploare: "Boşorogul e tânărul de ieri care gătea la 1 noaptea pentru tine"

Scandalul "decreţeilor" ia amploare. Reacţii din partea PSD, după ce tinerii liberali au ironizat această generaţie. Pleşoianu: "Boşorogul"e tânărul de ieri care gătea la 1 noaptea pentru tine

"Faţă de mizeria cu "decreţeii" a tinerei deputate "liberale" Mara Mareş (cea aleasă recent în fruntea Tineretului Naţional Liberal), simt nevoia unei replici: Scrisoare către TINERII CU ADEVĂRAT TINERI

Poţi fi tânăr şi să alegi să rosteşti cuvinte precum „boşorogii ăia fără dinţi”. Dacă eşti cu adevărat tânăr, nu vei face însă niciodată asta pentru că vei şti că „boşorogul ăla” e tânărul de ieri care gătea la 1 noaptea pentru tine sau pentru părinţii tăi într-o vreme când gazele ajungeau în bucătăriile familiilor de români doar după acea oră. …Vei şti că „boşorogul ăla” este cel care te ţinea pe tine în braţe sau îi ţinea pe părinţii tăi în braţe, noaptea, nu doar pentru că vă iubea, ci pentru că dorea să nu vă fie frig! …Vei şti că „boşorogul ăla” este cel care lua pâine şi ulei pe cartelă, care stătea ore întregi la coadă, în fiecare zi, pentru ca tu sau părinţii tăi să aveţâi ce mânca!", se arată în scrisoarea deschisă a lui Liviu Pleşoianu.

"Poţi fi tânăr şi să alegi să nu te uiţi deloc la televizor, în schimb să te informezi aproape exclusiv de pe Internet. Dacă eşti cu adevărat tânăr, vei avea însă mintea suficient de ageră, de vie astfel încât să te prinzi repede că sistemul ştie că tu îţi extragi informaţia doar de pe Internet. Pentru că tu eşti cu adevărat tânăr, n-o să ţină, pentru că eşti suficient de inteligent încât să înţelegi repede că sistemul vrea să pară că ţi-e prieten, că te „înţelege”, doar pentru a te folosi apoi ca masă de manevră , ori de câte ori va avea nevoie de tine! Dacă eşti cu adevărat tânăr, sistemul nu te va putea niciodată manipula, pentru că, tocmai pentru faptul că eşti tânăr, tu iubeşti libertatea mai mult decât orice altceva!

(...) Dacă eşti cu adevărat tânăr, vei alege să vezi realitatea planetei pe care o locuim şi pe care o distrugem, zi de zi, minut cu minut, secundă după secundă, tocmai acceptând rolul de vectori ai urii! ...Şi nu vei intra în acest joc ale "elitelor" care, profitând de nevoia de implicare a sângelui tău repede şi viu, te folosesc ori de câte ori au nevoie să dărâme ceva sau pe cineva. ...Încearcă să distingi care sunt adevăratele motive şi obiective ale celor care te îndeamnă să urăşti din ficaţi generaţia părinţilor sau a bunicilor tăi. Nu e greu. Printre scrâşnetele dinţilor acestor inşi care se erijează în purtătorii de cuvânt ai generaţiei tale, vei identifica destul de uşor URA endemică şi raţiunile ascunse...

(...) Eu am 38 de ani acum. Sunt undeva între două lumi. Şi de aici, dintre cele două lumi, te rog, întinde mâna ta proaspătă şi strânge mâna crăpată care deja se află întinsă către tine! Nu lăsa mâna cea plină de ridurile dragostei să stea prea multă vreme întinsă fără ca tu să o îmbrăţişezi cu mâna ta. Pentru că nu se ştie cât va mai avea nisip în clepsidră să fie acolo...", se arată în scrisoarea lui Liviu Pleşoianu.

Tineretul National Liberal a ironizat, zilele trecute, generaţia decreţeilor, printr-un „Ghid de nesupunere civică”. Acesta a fost postat pe pagina organizaţiei de tineret şi a preşedintei TNL, Mara Mareş.

În mesaj, tinerii liberali îndeamnă generaţiile Y si Z să intre în politică, precizând: „Generatia Y si Z…se aude? A spus-o si Iohannis: haideti în politică să facem mai mult şi mai bine. Decreţeii nu vor reusi!”

Iar mesajele continuă şi pentru cei care vor să plece la muncă în străinătate: „Vrei să emigrezi? Cine mai ramâne să facă mişto de Dăncila? Generaţia decreţeilor nu e funny!"

Mesajul a fost criticat inclusiv din interiorul PNL.”Imi cer iertare de la generatia "decreteilor". Eu stiu ca a fost generatia copiilor care a suportat cea mai dura perioada a regimului ceausist. Sunt "decretel 1967", prima, cand banana era cel mai scump desert pe care il primeam, invatam in trei ture si seara ne faceam lectiile la lumina lampii. Seara de seara, cate doua ore se oprea curentul ca sa plateasca regimul datoria externa. Sa intri la facultate era o adevarata competitie si te bucurai daca parintii iti puteau plati o tabara la Costinesti. Mi-e jena de lipsa de cultura a tinerilor mei colegi si cu multa ingaduinta va cer sa nu judecati PNL prin prisma acestei campanii”, a scris Adriana Săftoiu, deputat PNL, pe Facebook.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, referindu-se la scandalul ”decreţeilor”, că partidul pe care îl conduce nu promovează niciun fel de conflict între generaţii sau grupuri sociale.

”Normal că PNL nu numai că nu promovează niciun fel de conflict între generaţii sau grupuri sociale, aşa cum fac toţi politicienii comunişti, populişti sau de altă natură. Nu există o discriminare în ceea ce priveşte cetăţeanul român, indiferent cărui grup face parte, indiferent ce religie are, indiferent ce vârstă are indiferent de sex are. Această întrebare ştiu de la ce pleacă, dar eu cred că noi ar trebui să facem un efort comunicaţional mai mare nu pentru a taxa nişte stângăcii în materie de comunicare făcută de unii dintre colegii noştri, ci să facem nişte efoturi să taxăm în spaţiul public gafele monumentale, deciziile care afectează grav viaţa de zi cu zi a oamenilor, minciunile gogonate cu care PSD a câştigat alegerile şi să încercăm să îi convingem pe români că PNL poate să-l reprezinte pe fiecare dintre români şi că oricine poate câştiga, dacă PNL guvernează”, a declarat Ludovic Orban.

În anul 1966, regimul comunist adopta Decretul - Lege 770 prin care avorturile erau interzise. Cifrele oficiale spun că în următorii 20 de ani, în România, s-au născut peste două milioane şi jumătate de copii, supranumiţi şi "decreţei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici