Scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Experţi sanitari şi de mediu, convocaţi în şedinţă de prefectul Capitalei

  • Primarul Sectorului 1 al Capitalei pune autorităţile în gardă.
  • Clotilde Armand a cerut stare de alertă, după ce gunoaiele au fost lăsate din nou să se adune pe străzi.
  • Prefectul Capitalei, Alin Stoica: „Decizia de stare de alertă poate fi luată pe 30 de zile”
679 afișări

Primarul Sectorului 1 al Capitalei pune autorităţile în gardă. Clotilde Armand a cerut stare de alertă, după ce gunoaiele au fost lăsate din nou să se adune pe străzi. Prefectul a convocat vineri în şedinţă experţi sanitari şi de mediu.

„Am solicitat şi DSP şi DGSA şi Gărzii de Mediu să facă o analiză, să ne prezinte analiza respectivă, şi în funcţie de dumnealor atunci putem să răspundem Sectorului 1 dacă este cazul sau nu să dăm curs unei astfel de solicitări. (…) Trebuie să se identifice un risc real la adresa sănătăţii populaţiei sau la funcţionarea unor instituţii”, a declarat Alin Stoica, potrivit Aleph News.

„Comitetul Local poate să ia o astfel de măsură cu încuviinţarea prefectului. Trebuie un acord din partea instituţiei Prefectului pentru ca acea decizie de stare de alertă să fie luată. Decizia finală se ia în Comitetul Local cu acordul prefectului. (…) Eu sper că analiza va fi gata în următoarele zile. Cel mai târziu, luni, să am un răspuns din partea instituţiilor”, a adăugat Alin Stoica.

Alin Stoica a explicat că starea de alertă nu va permite rezilierea contractului cu firma de salubritate, dar va permite înlăturarea posibilului pericol la adresa sănătăţii populaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici