Scandalul uciderii ursului Arthur. Tanczos Barna oferă detalii: Ministerul nu dă derogare pentru o persoană, ci pentru asociaţie/ Trei anchete pornite

Tanczos Barna a declarat, în emisiunea ON/OFF The Record de la Aleph News, că Ministerul Mediului nu dă derogare pentru o persoană, ci pentru asociaţie, iar aici este „problema”, că nu personalul acestei asociaţii a făcut extragerea, ci o persoană, „un prinţ invitat probabil pentru acest scop”.

1371 afișări
Imaginea articolului Scandalul uciderii ursului Arthur. Tanczos Barna oferă detalii: Ministerul nu dă derogare pentru o persoană, ci pentru asociaţie/ Trei anchete pornite

Scandalul uciderii ursului Arthur. Tanczos Barna oferă detalii: Ministerul nu dă derogare pentru o persoană, ci pentru asociaţie/ Trei anchete pornite

„Da, pe 17 februarie s-a semnat derogarea. Extragerea exemplarului a avut loc undeva în luna martie. Ministerul nu dă derogare pentru o persoană. Ministerul a dat derogare pentru asociaţie. Şi asta este problema cea mai mare. Că în cazul în care derogarea este solicitată de asociaţie, practic, extragerea exemplarului se face de altcineva. În cazul de faţă şi în cazul tuturor derogărilor, pielea şi craniul rămân în ţară. Nu pot fi scoase din România. Rămân în ţară.”, a spus ministrul Tanczos Barna.

Ministrul Tanczos Barna a afirmat că prinţul a venit cu siguranţă „la pont”, şi că posibilitatea uciderii ursului s-a făcut cu complicitatea oamenilor din zonă, „pentru că invitaţia a făcut-o cineva”. 

Ministrul mediului a precizat, în exclusivitate la Aleph News, că în paralel, au fost începute trei anchete: de către poliţie, procuratură şi DNA.  

„Aceste rapoarte pe care le face ministerul mediului vor sta la baza celorlalte verificări derulate de organele de anchetă penală.”, a declarat Tanczos Barna, în emisiunea ON/OFF de la Aleph News, cu Sorina Matei.

Emisiunea va fi difuzată integral vineri, de la ora 19.00. 

Scandalul uciderii celui mai mare exemplar de urs brun din România, vânat de prinţul austriac Emanuel von und zu Liechtenstein, a pornit în urma dezvăluirilor făcute miercuri de Asociaţiile Agent Green şi VGT (Austria) care l-au acuzat de braconaj. Pretextul uciderii ursului ar fi fost că elimine o ursoaică din Covasna, care facea stricăciuni în gospodăriile localnicilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici