Schimb de REPLICI între ministrul Justiţiei şi adjunctul DNA. Nistor: Sunt 20 de procurori delegaţi/ Toader: Constat că sunt 20 şi nu 7. Aşteptăm răspuns complet

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, scrie pe Facebook că va solicita luni Direcţiei Naţionale Anticorupţie să prezinte exact situaţia delegărilor şi detaşărilor, precum şi dacă sunt situaţii în care, la momentul delegării sau detaşării, nu erau îndeplinite condiţiile legale. Procurorul-şef adjunct al DNA, Călin Nistor, a spus care este situaţia.

2448 afișări
Imaginea articolului Schimb de REPLICI între ministrul Justiţiei şi adjunctul DNA. Nistor: Sunt 20 de procurori delegaţi/ Toader: Constat că sunt 20 şi nu 7. Aşteptăm răspuns complet

Tudorel Toader: Voi solicita DNA situaţia delegărilor şi detaşărilor din instituţie

„Luni dimineaţă, voi solicita de la DNA să ne comunice dacă există delegări şi detaşări în funcţie, precum şi situaţia exactă a acestora. Voi solicita să ne comunice dacă au existat situaţii în care, la momentul delegării sau detaşării, nu erau îndeplinite condiţiile legale!”, scrie Tudorel Toader, pe Facebook.

Ministrul Justiţiei mai precizează că: „Se va verifica şi dacă este conformă declaraţia unuia dintre procurorii-şefi adjuncţi, în sensul că "doar 7 sau 8 dintre cei 178 procurori DNA sunt delegaţi. În DNA nu există procurori detaşaţi....”

Procurorul-şef adjunct al DNA: Sunt 20 de procurori delegaţi, inclusiv pe funcţii de conducere

Procurorul-şef adjunct al DNA, Călin Nistor, a transmis că sunt 20 de procurori delegaţi, inclusiv pe funcţii de conducere şi niciunul detaşat la DNA, potrivit jurnalistei Sorina Matei. Ministrul Tudorel Toader a transmis că luni va cere date exacte cu privire la situaţia delegărilor.

„După emisiunea de aseară, procurorul şef adjunct al DNA, Nistor Călin mi-a spus că astăzi va obţine datele exacte de la Resurse Umane din DNA, valabile şi actualizate săptămâna trecută, având în vedere că situaţia este fluidă în ceea ce priveşte numărul de delegări şi împlinirea condiţiei de vechime. Ca atare, în această după amiază, Nistor Călin a revenit cu aceste date şi mi-a precizat: „Detaşaţi la noi nu e niciunul. Detaşaţi din DNA la alte instituţii sunt 3 procurori. Delegaţi număr total, inclusiv pe funcţii de conducere, sunt 20 de procurori. Cifra de 7 pe care am spus-o în emisiune era din total delegaţi care la momentul delegării îndeplineau condiţia de funcţionare în DNA, respectiv aceea de vechime de 6 ani pe vechea lege, dar pe actuala lege nu au îndeplinită condiţia de vechime de 8 ani”, scrie jurnalista Sorina Matei, pe Facebook.

Adjunctul DNA declarase vineri în emisiunea Sorinei Matei, de la B1 TV, că: „Sunt şapte delegaţi. Noi nu avem procurori detaşaţi în cadrul DNA, dar avem detaşaţi de la noi, către ale structuri. Avem pe Marius Vartic. Şi mai avem doi procurori delegaţi de la noi la Parchetul Înaltei Curţi. Cred că aceştia sunt toţi şapte, din 178 de procurori. Mai mulţi nu sunt”.

UPDATE: Toader: Rămânem în aşteptarea unui răspuns complet

Ministrul Tudorel Toader îi răspunde adjunctului DNA şi spune că aşteaptă un răspuns complet privind delegările şi detaşările din DNA, după ce Călin Nistor a precizat că DNA are 20 de procurori delegaţi, nu 7 cum declarase anterior.

„Apreciind promptitudinea procurorului-şef adjunct de la DNA, constat că sunt 20 şi nu 7 delegări. Rămânem în aşteptarea unui răspuns complet!”, a scris Tudorel Toader, pe Facebook.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici