Sclavia sexuală din România, într-un reportaj CNN

CNN a difuzat, duminică, un reportaj care prezintă situaţia traficului de carne vie din România. În cadrul acestuia, reporterii au vizitat Alexandria, unde au stat de vorbă cu victimele unei familii de proxeneţi, şi penitenciarul Giurgiu, unde l-au întâlnit pe "cel mai periculos traficant din România".

790 afișări
Imaginea articolului Sclavia sexuală din România, într-un reportaj CNN

Sclavia sexuală din România, într-un reportaj CNN (Imagine: Mediafax Foto)

Reportajul CNN, intitulat "Sclavia sexuală: o afacere de familie", începe cu imagini din arhivele DIICOT, nedifuzate până în prezent, care arată lupta autorităţilor cu traficanţii de carne vie, informează Gândul.

Reporterii americani au venit în România pentru a investiga două astfel de cazuri, tată şi fiu: Bogdan şi Marius Nejloveanu, care "ademeneau" românce în Marea Britanie, după care le vindeau pentru sex.

"Reţeaua Nejloveanu" a început în Alexandria, de unde bărbaţii racolau femei pe care le duceau să se prostitueze în Madrid. Curând, însă, "afacerea" a sporit în bordelurile din Manchester (Marea Britanie). Fetele erau forţate să lucreze 12 ore pe zi.

Poliţia locală spune că este cel mai grav caz de trafic uman întâlnit. "Pe lângă clienţi, fetele erau abuzate şi violate chiar de către cei doi români", spune Mike Sanderson, de la Poliţia din Manchester.

Reporterii CNN au venit în satul Buzescu (jud. Teleorman), unde mama lui Bogdan Nejlovean insistă că fiul ei nu a făcut nimic. "E nevinovat, băiatul meu face puşcărie degeaba", spune femeia.

Ştefan Florea, de la Poliţia Alexandria, a ajutat la prinderea celor doi Nejloveanu şi spune că Marius le ademenea pe fete în străinătate, prin minciuni repetate. "Le spunea tuturor că le iubeşte şi că vrea să se mărite cu ele. Iar când fetele ajungeau în Spania, el le forţa să se prostitueze", spune Florea.

Reporterul CNN spune că a vorbit cu una dintre cele 11 fete tinere care au fost traficate în Europa, de Marius şi Bogdan. Fata locuieşte într-un bloc din Alexandria, "de o sărăcie abjectă", după cum spune jurnalistul american citat de Gândul.

Însă "cel mai sfâşietor lucru" este că fata a fost împinsă în braţele traficanţilor de propriile ei rude.

Fata nu a vrut să apară în faţa camerelor de filmat, dar CNN a reuşit să facă rost de mărturii ale altor victime ale traficului de carne vie, din arhiva poliţiei.

Americanii spun că "mărturiile descriu, foarte explicit, teroarea pură îndurată de victime".

Una dintre fete spune: "L-am văzut pe unul dintre ei când i-a scos ochiul unei fete, pentru că nu făcea destui bani. Altădată, au tăiat piciorul unei fete, cu un cuţit, şi au pus sare pe rană. Ne era tuturor frică să fugim sau să ne adresăm poliţiei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici