Şcoala nu te pregăteşte pentru viitor, susţin elevii. Care vor fi cele mai căutate meserii în următorii ani

Şcoala nu te pregăteşte pentru viitor, susţin elevii. Creator de chatbot, chirurg de memorie, specialist în readucerea la viaţă şi reîntregirea speciilor dispărute – sunt doar câteva dintre meseriile ce se vor căuta.

1805 afișări
Imaginea articolului Şcoala nu te pregăteşte pentru viitor, susţin elevii. Care vor fi cele mai căutate meserii în următorii ani

Hepta

Sistemul educaţional nu este adaptat pentru meseriile viitorului şi nu îţi dezvoltă aptitudinile necesare pentru acestea, consideră aproape 72 % dintre elevii intervievaţi în cadrul sondajului realizat de Asociaţia INACO.

Mai mult, peste jumătate dintre aceştia, mai exact 62.8%, nu se regăsesc profesând meseriile viitorului şi consideră că problemele principale sunt programa şi calitatea informaţiilor pe care le primesc în şcoală. Aproape 15 % consideră că şcoala a integrat foarte bine educaţia digitală, în timp ce 70% cred că nu au dobândit competenţele digitale necesare pentru viitoarea piaţă a muncii. Puţini elevi însă (13.3%) acuză un nivel slab de pregătire al profesorilor.

Sondajul mai arată şi că:

  • 2 din 3 elevi se simt confortabil cu învăţarea online, fără să fi întâmpinat dificultăţi majore de adaptare la condiţiile pe care le presupune. Majoritatea elevilor consideră că abilităţile lor de studiu şi de învăţare nu au fost afectate (64,8%);
  • Prezenţa fizică este considerată de peste jumătate dintre elevi ca fiind cea mai eficientă formă de învăţare;
  • Mai mult de 1 din 3 elevi a declarat pierderea motivaţiei de a învăţa în mediul online;
  • 4 din 5 elevi au raportat probleme de comunicare cu profesorii în şcoala online.

Sunt informaţii care reies din sondajul ,,VOCEA COPIILOR cu privire la MESERIILE VIITORULUI”, dedicat elevilor din clasele V-XII, parte a proiectului „Viitorul văzut prin ochii copiilor Sectorului 3 în ediţia a V-a a Ghidului Meseriilor Viitorului”, finanţat de Primăria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local.

„Pentru prima dată de când realizăm acest ghid, am vrut să avem şi opinia copiilor noştri care reprezintă viitorul. Educaţia şi dezvoltarea noastră ca ţară. A cincea ediţie a Ghidului Meseriilor Viitorului completează şi îmbogăţeşte turul virtual cu cele mai noi rezultate ale cercetărilor asupra viitorului, cu noi abilităţi căutate şi oportunităţi de carieră care valorifică puterea inteligenţei artificiale în plină dezvoltare.

Toate acestea sunt puse faţă în faţă cu percepţiile şi aşteptările, uneori surprinzătoare ale generaţiilor tinere, dar şi cu noile tendinţe age tech pe care le-am abordat ca noutate în această ediţie. Ghidul este dedicat, în egală măsură, tinerilor, profesorilor, părinţilor, adulţilor şi seniorilor dornici de recalificare şi permanentă dezvoltare umană şi profesională. Mulţumesc ISMB Sector 3 pentru parteneriatul cu INACO în realizarea acestui ghid”, a declarat Andreea Paul, preşedintă şi fondatoare INACO.

Care sunt cele mai căutate profesii ale viitorului

  • Creator de chatbot
  • manager alfabetizat digital pentru magazine inteligente
  • chirurg de memorie
  • specialist în readucerea la viaţă şi reîntregirea speciilor dispărute
  • dezvoltator de energie alternativă,
  • clinician spaţial,
  • pilot comercial spaţial

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici