Şcoli ÎNCHISE vineri în Bucureşti

Primarul Capitalei Gabriela Firea anunţă că unităţile de învăţământ vor fi închise în Bucureşti vineri, din cauza condiţiilor meteorologice.

27723 afișări
Imaginea articolului Şcoli ÎNCHISE vineri în Bucureşti

Şcolile ar putea fi închise joi şi vineri. PMB şi Inspectoratul General Şcolar va lua decizia împreună cu specialiştii ANM. Ce condiţii vor fi Bucureşti

"În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ANM, care ne-au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundentă, am decis ca, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de Primar General, din dorinţa de a nu-i pe expune pe copii unor fenomene meteo extreme", a transmis Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.

Edilul a anunţat că a luat decizia după discuţii cu prefectul Capitalei, reprezentanţii Inspectoratului General Şcolar şi cu reprezentanţii ANM.

Anterior, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că analizează, împreuna cu specialiştii ANM şi cu reprezentanţii Inspectoratului General Şcolar dacă este cazul ca joi şi vineri să se închidă şcolile în Bucureşti, având în vedere că sunt anunţate ninsori.

"Vom lua o decizie în ceea ce priveşte posibilitatea de închidere a şcolilor joi şi vineri. Ne-am pus problema, având în vedere că joi şi vineri ninge din nou", a declarat, la Antena3, Gabriela Firea.

"Miercuri, în condiţiile care cerul va fi degajat de nori, vom avea fenomen de ger, mai ales în partea Moldovei. Vom avea în Banat, Moldova, Ardeal precipitaţii sub forma de ninsori, iar în Muntenia şi Dobrogea precipitaţii mixte care vor favorizarea poleiul. Joi dimineaţa va fi ger, iar în noapte de joi spre vineri vor fi precipitaţii moderate cantitativ, predominante sub formă de ninsori. Joi noapte şi pe parcusul zilei de vineri să avem din nou cantităţi importante, predominante de ninsori. Treptat în noaptea de joi spre vineri vor fi condiţii care vor favoriza viscolirea stratului de zăpdată. În această după-amiază vom transmite o prognoră specializată pentru Capitală pentru că joi şi vineri urmează un episod mai degrabă de iarnă", a declarat Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.

"După 26 martie ne aşteptăm ca vreme a să intre într-un proces de încălzire, să înregistrăm valori pozitive, pe 27-29 martie între 11 şi 16 la nivelul întregii ţări, 15 şi 16 grade în sudul şi vestul ţării", a mai precizat reprezentantul ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici