Scrisoarea deschisă a lui Dominic Fritz către Valeriu Gheorghiţă, directorul Centrului Naţional de Coordonare a Acţiunii de Vaccinare

Primarul Timişoarei Dominic Fritz cere mai multă transparenţă în ceea ce priveşte alocarea vaccinurilor către judeţe şi susţine că la alocarea acestora ar trebui să se aibă în vedere rata de infectare şi numărul de programări.

5046 afișări
Imaginea articolului Scrisoarea deschisă a lui Dominic Fritz către Valeriu Gheorghiţă, directorul Centrului Naţional de Coordonare a Acţiunii de Vaccinare

Scrisoarea deschisă a lui Dominic Fritz către Valeriu Gheorghiţă, directorul Centrului Naţional de Coordonare a Acţiunii de Vaccinare

Primarul Timişoarei Dominic Fritz susţine că acest lucru ar duce la creşterea încrederii cetăţenilor în campania de vaccinare şi ar asigura predictibilitate, astfel încât autorităţile locale să se poată organiza.

El a anunţat că i-a trimis, în acest sens, o scrisoare lui Valeriu Gheorghiţă, directorul Centrului Naţional de Coordonare a Acţiunii de Vaccinare.

Primarul Timişoarei a spus că a primit date de la Direcţia de Sănătate Publică Timiş, potrivit cărora până în 19 ianuarie în judeţ au fost distribuite 17.350 de doze de vaccin din cele 41.145 câte au ajuns la Timişoara pentru judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara. Astfel, din prima categorie au fost vaccinate 13.205 persoane, cadre medicale şi din centrele medico-sociale, iar din categoria a doua, 2049 de persoane vulnerabile.

„Deocamdată nu am cu ce să fac comparaţie pentru că nu sunt publice datele pe fiecare judeţ în parte şi aceasta este una dintre solicitările mele către Centrul Naţional de Coordonare a Acţiunii de Vaccinare. O situaţie clară a livrărilor către fiecare judeţ şi proiecţii lunare privind numărul de vaccinuri ce urmează să fie distribuite şi numărul de centre ce urmează să fie deschise”, a scris primarul pe Facebook.

Acesta cere ca la alocarea vaccinurilor să se ţină cont de numărul de programări.

„Nu am primit date şi pentru Timişoara, dar ceea ce ştiu este că timişorenii vor să se vaccineze, că numărul de vaccinuri alocat aici este mult sub cererea şi că diferenţa trebuie redusă. I-am propus domnului Gheorghiţă şi îmbunătăţirea criteriilor de alocare a vaccinurilor. Mi s-ar părea firesc să se ia în considerare rata de infectare şi numarul de programări”, a mai scris Fritz pe reţeaua de socializare.

Acesta a mai anunţat că în Timişoara sunt două centre de vaccinare funcţionale, iar un al treilea centru cu 8 fluxuri este gata şi aşteaptă alocarea dozelor. „Săptămâna viitoare punem la dispoziţie şi celelalte centre, în speranţa să fie deschise şi folosite cât de curând posibil”, a adăugat Dominic Fritz.

Citeşte şi Ce i-a răspuns medicul Valeriu Gheorghiţă primarului Timişoarei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici