Scrisorile şocante ale criminalului din Timiş: Nimeni nu a fost mulţumit de acest copil. Am decis să îl omor pentru că nu are niciun viitor

Bărbatul din Şag care şi-a ucis socrii, apoi s-a sinucis a lăsat două scrisori adresate Poliţiei în care explica faptul că a decis să îşi omoare copilul întrucât "nimeni nu a fost mulţumit" de acesta şi "nu are niciun viitor", menţionând că înainte de crime i-a dat băiatului două pastile de dormit.

1993 afișări
Imaginea articolului Scrisorile şocante ale criminalului din Timiş: Nimeni nu a fost mulţumit de acest copil. Am decis să îl omor pentru că nu are niciun viitor

Scrisorile şocante ale criminalului din Timiş: Nimeni nu a fost mulţumit de acest copil. Am decis să îl omor pentru că nu are niciun viitor (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Anchetatorii în cazul bărbatului de 29 de ani din Şag care a comis cele trei crime au afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că au descoperit în lenjeria intimă a acestuia două scrisori adresate Poliţiei, în care explica de ce a comis crimele şi susţinea că îi pare rău.

Potrivit procurorilor de la Parchetul Tribunalului Timiş, din scrisori a reieşit că bărbatul s-a gândit iniţial să se sinucidă din cauză că mama copilului său ar fi avut mai multe relaţii cu bărbaţi, atât în România, cât şi în Italia, însă apoi a decis să îşi omoare copilul şi pe bunicii acestuia.

În prima scrisoare, datată 31 decembrie, care are patru file, bărbatul, Ioan Ciucia, a scris că a decis să îl omoare pe copilul lui, Rafael, care suferea de autism, pe motiv că "nimeni nu a fost mulţumit de copilul acesta".

"Am decis ca Rafi să nu mai trăiască şi el chiar nu e vinovat cu nimic, dar nimeni nu a fost mulţumit de copilul acesta decât eu şi chiar eu am decis să îl omor căci nu are niciun viitor... am luat decizia referitor la Rafi şi de teama ca să nu se asemene cu mine şi să aibă instincte criminale", scrie bărbatul în prima scrisoare (n.r. - ortografia textului este conformă cu originalul).

Potrivit aceluiaşi document, Ciucia le spune anchetatorilor despre SMS-ul pe care i l-a trimis mamei copilului său, Ana Maria Toth, în care îi spunea că dacă nu se vor împăca îi va părea rău.

"La Anne iam spus astăzi că dacă nu se împacă cu mine o săi pară rău", a scris bărbatul (n.r. - ortografia textului este conformă cu originalul).

În aceeaşi scrisoare, el le cerea poliţiştilor să înţeleagă ce "putere" trebuie să aibă ca să îşi omoare propriul copil.

"Gândiţivă la mine ce putere trebuie să am ca sămi omor propriul copil, dar vă spun că nu numai d eputere e nevoie ci şi de maximă nebunie pe care o am deja, de tâmpenie, cretinism şi psiho la pământ", se arată în text (n.r. - ortografia textului este conformă cu originalul).

În încheierea scrisorii, Ciucia le spune poliţiştilor că în seara de 31 decembrie ar fi împlinit 11 ani de când avea o relaţie cu mama copilului său.

În a doua scrisoare găsită de anchetatori, intitulată "Declaraţie cu regret" şi având nouă file, care a fost scrisă atât înainte, cât şi după comiterea crimelor, Ciucia susţine iniţial că a dorit să se sinucidă, însă apoi spune că va distruge "tot ce are mai scump pe lume".

"În primele mele rânduri aş vrea să mă ierte d-zeu şi restul lumii pentru faptele pe care am să le fac deşi nu am vrut să ajung să comit aşa ceva (...) o săi distrug tot ce are mai scump pe lume. Nu o săi fac ei (Anei Maria Toth - n.r.) rău personal", susţinea Ciucia (n.r. - ortografia textului este conformă cu originalul).

Mai departe, el le transmite anchetatorilor că i-a dat copilului de şapte ani două pastile de somn înainte de a-l omorî.

"Iam dat lui Rafi 2 levo de somn înainte de toată scena", se arată în text.

Procurorii au caracterizat cele două scrisori ale lui Ioan Ciucia drept incoerente, însă au spus că din punct de vedere juridic acest caz a fost "destul de simplu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici