Se repetă situaţia din Suceava! Medici militari, la conducerea Spitalului Deva. Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

  • Medici militari vor fi aduşi la conducerea spitalului din Deva, a anunţat Nelu Tătaru
  • Ministrul Sănătăţii a mai declarat că toate cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Deva vor fi testate pentru coronavirus
  • Acestora li s-a interzis să plece acasă
4224 afișări
Imaginea articolului Se repetă situaţia din Suceava! Medici militari, la conducerea Spitalului Deva. Anunţul făcut de ministrul Sănătăţii

Se repetă situaţia din Suceava! Medici militari, la conducerea Spitalului Deva

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, miercuri, că la conducerea spitalului din Deva a fost pusă conducere militară, la fel ca şi la conducerea Spitalului din Suceava.
 
Nelu Tătaru a mai declarat că toate cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Deva vor fi testate pentru coronavirus, urmând ca apoi să stea în hoteluri şi să nu se mai întoarcă acasă până la aflarea rezultatului.
 
„În acest moment, vom testa tot ce înseamnă personal medical. Cei care sunt valizi vor efectua activitate medicală în măsura în care vor accepta acest lucru, dar într-un regim de semi-instituţionalizare. Cei care vor lucra în spital vor merge în hoteluri, vor reveni a doua zi dimineaţă să facă munca pentru care sunt pregătiţi. Cei care nu vor accepta, nu ne vom putea permite ca să reintroducem în spital, venind din oraş, acelaşi virus. În condiţiile în care avem personal medical care a fost pozitiv este testat prima şi a doua oară şi este negativ, va putea veni la serviciu, la spital şi de la domiciliu, având în vedere că ei sunt cei care au imunitatea făcută şi nu mai pot transmite”, spus Tătaru.
 
Personalul medical nu se va mai întoarce acasă până când testele nu vor fi definitiv negative, pentru a nu exista posibilitatea infectării şi altor persoane din familie.
 
Nalu Tătaru a vizitat astăzi spitalul din Deva. 
 
Managerul şi directorul medical al Spitalului Judeţean de aici au demisionat marţi, în condiţiile în care în spital erau internaţi 99 bolnavi de COVID-19, iar sindicatul medicilor a acuzat conducerea de „abuzuri” în gestionarea activităţii şi a programului de lucru.
 
Activitatea unităţii medicale este coordonată de DSP şi de patru experţi medicali de la Craiova şi Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici