Seceta nu va determina creşterea preţurilor la alimente - VIDEO

Seceta nu va duce la scumpiri ale produselor alimentare în perioada următoare, pentru că efectele acesteia nu se resimt, a declarat, joi, după o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

30 afișări
Imaginea articolului Seceta nu va determina creşterea preţurilor la alimente - VIDEO

Seceta nu va determina creşterea preţurilor la alimente (Imagine: Luiza Puiu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă alimentele se vor scumpi ca urmare a secetei, Sârbu a spus că nu se va întâmpla acest lucru pentru că efectele secetei nu au început să apară.

El a anunţat, miercuri, că seceta şi îngheţul au calamitat peste un milion de hectare cultivate cu cereale în toamnă şi primăvară, din suprafaţa totală de şapte milioane de hectare şi că ar putea declara starea de calamitate.

Sârbu a arătat că fermierii ale căror terenuri sunt afectate ar putea să primească despăgubiri din fondul special de intervenţii al guvernului.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici