Secretarii de stat se vor limita la un singur CA şi vor demisiona în cinci zile din alte consilii

Secretarii de stat vor avea dreptul să deţină o singură funcţie de membru în consiliul de administraţie din agenţiile, autorităţile şi companiile coordonate de Executiv şi ministere, fiind obligaţi să demisioneze în termen de cinci zile din celelalte posturi similare ocupate în prezent.

25 afișări
Imaginea articolului Secretarii de stat se vor limita la un singur CA şi vor demisiona în cinci zile din alte consilii

Secretarii de stat se vor limita la un singur CA şi vor demisiona în cinci zile din alte consilii (Imagine: Mediafax Foto)

Limitarea secretarilor de stat şi a altor persoane la un singur post de membru în CA a fost decisă în şedinţa de marţi a Guvernului, printr-un memorandum.

"Cei care deţin mai mult de o funcţie de membru în CA vor avea la dispoziţie cinci zile pentru a-şi prezenta demisia", se arată într-un comunicat al Executivului.

În cazul societăţilor şi companiilor naţionale sau la care statul este acţionar, Guvernul a stabilit ca salarizarea să ţină cont de ponderea subvenţiilor în veniturile acestor societăţi/companii şi de performanţele economice.

Ordonanţa care va reglementa salarizarea directorilor din aceste societăţi şi companii va fi prezentată săptămâna viitoare de Ministerele Finanţelor şi Muncii.

"Acest act normativ trebuie să ţină seama de necesitatea răsplătirii performanţei şi a penalizării contraperformanţei", a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută, marţi seara, la Guvern.

În ceea ce priveşte personalul din autorităţile şi agenţiile finanţate integral din venituri proprii, salarizarea acestora va fi stabilită prin proiectul legii salarizării în sistemul bugetar.

Şeful Guvernului a anunţat anterior că a decis ca preşedinţii instituţiilor publice finanţate integral din venituri proprii să fie remuneraţi la nivelul salariului unui secretar de stat, iar demnitarii să nu poată face parte decât dintr-un singur consiliu de administraţie al unei agenţii sau autorităţi guvernamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici