Secretarul de stat în MAI: Toate posturile vacante de la serviciile de permise, scoase la concurs

Toate posturile vacante de la serviciile de permise şi paşapoarte vor fi scoase la concurs până în luna martie, în aşa fel încât oamenii să nu mai stea mult la cozi, a declarat, miercuri, la Constanţa, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Mihai Dan Chirică.

240 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat în MAI: Toate posturile vacante de la serviciile de permise, scoase la concurs

Secretarul de stat în MAI: Toate posturile vacante de la serviciile de permise, scoase la concurs

Aflat, miercuri, la Constanţa, unde a participat la festivitatea de inaugurare a noului sediu al Serviciului Permise Auto, Mihai Dan Chirică a spus că la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost făcută o analiză şi s-a decis ca toate posturile vacante de la serviciul de permise şi de la cel pentru paşapoarte se vor scoate la concurs în primul trimestru al anului, până în luna martie.

”Numai la Direcţia Generală de Regim Permise şi Înmatriculări sunt 137 de posturi în plus. Adică posturile existau în organigrama serviciilor, dar nu erau ocupate. Fie oamenii s-au pensionat, fie s-au mutat şi au rămas vacante. Aşadar, este o prioritate pentru noi confortul cetăţeanului. Ştim că au fost cazuri în ţară, mai ales vara, la serviciul de paşapoarte, unde vin cetăţenii şi se formează cozi şi aşa ne-am propus să o luăm din timp, de la începutul anului, ca să putem să ocupăm aceste posturi şi să nu mai fie cozi, cetăţeanul să nu mai stea la coadă”, a declarat Chirică.

Întrebat ce se întâmplă în cazul judeţelor în care, pentru obţinerea documentelor, sunt necesare programări şi cu jumătate de an înainte, Mihai Dan Chirică a spus că situaţia s-a mai îmbunătăţit şi, odată cu noile angajări, timpul de aşteptare va scădea considerabil.

”S-au făcut eforturi şi, din câte ştiu, timpii s-au redus semnificativ. Vă pot da un exemplu: la Vaslui ajunsese la un termen de nouă luni de zile. Acum, maxim 90 de zile. Pe măsură ce vom angaja şi oameni...Dacă îmi permiteţi o mică observaţie, ca să fii poliţist examinator trebuie să faci un curs, nu toţi poliţiştii au făcut acest curs. După ce vom face toate angajările cu siguranţă timpul va scădea considerabil”, a spus secretarul de stat.

Potrivit acestuia, tot pentru a reduce timpii de aşteptare, în următoarea perioadă se are în vedere şi lansarea noilor site-uri ale tuturor prefecturilor, care vor avea integrate module de programare online.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici