Secretarul de stat Silviu Bian, arestat de Tribunalul Bucureşti pentru luare de mită

Secretarul de stat Silviu Bian, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, Tribunalul Bucureşti admiţând propunerea procurorilor anticorupţie, care îl acuză pe demnitar de luare de mită.

999 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat Silviu Bian, arestat de Tribunalul Bucureşti pentru luare de mită

Secretarul de stat Silviu Bian, arestat de Tribunalul Bucureşti pentru luare de mită

Secretarul de stat Silviu Bian a primit în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă de 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM pentru a cofinanţa posturile, funcţionarul fiind prins când primea alţi 82.000 de lei.

"În data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, a primit suma de 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM. Banii au fost pretinşi de către inculpatul Bian Silviu pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activităţii în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011", informează DNA.

În mod similar, la data de 15 octombrie 2011, în acelaşi scop ca cel menţionat, inculpatul Bian Silviu a primit de la aceiaşi funcţionari, prin intermediar, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuţiile aferente lunii septembrie 2011.

Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante, Bian fiind reţinu sâmbătă, pentru 24 de ore, apoi arestat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici