Secţia pentru procurori a CSM a decis delegarea lui Doru Ţuluş la Caraş Severin pentru 6 luni

Secţia pentru procurori a CSM a decis, marţi, delegarea procurorului Doru Ţuluş, de la Parchetul General, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, pentru o perioadă de şase luni. Doru Ţuluş a fost mutat de la DNA la Parchetul General după ce Kovesi a cerut revocarea lui de la Direcţie.

1854 afișări
Imaginea articolului Secţia pentru procurori a CSM a decis delegarea lui Doru Ţuluş la Caraş Severin pentru 6 luni

Secţia pentru procurori a CSM a decis delegarea lui Doru Ţuluş la Caraş Severin pentru 6 luni

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea domnului Ţuluş Doru Florin de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, pe o perioadă de 6 luni, începând cu data de 01.12.2018”, se arată în decizia de marţi a Secţiei pentru procurori a CSM.

Doru Ţuluş a fost mutat, de la DNA, la unitatea de la care a provenit, adică la Parchetul General, în anul 2017, după ce Laura Codruţa Kovesi (procuror-şef DNA la acel moment) a cerut revocarea din funcţie a lui "pentru existenţa unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile".

Mai exact, lui Doru Ţuluş i s-a reproşat faptul că şi-a vândut drepturile litigioase asupra unor restanţe salariale către un om de afaceri - Mihai Rotaru. Ulterior, Rotaru a fost implicat într-unul dintre dosarele ANRP şi a fost trimis în judecată, alături de fostul lider al PDL Ioan Oltean.

Tot atunci, Kovesi a cerut revocarea din funcţia de la DNA şi pentru Mihaiela Iorga.

Totul ar fi început odată cu apariţia în presă a înregistrărilor cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ca urmare a apariţiei în spaţiul public a discuţiilor a fost deschis un dosar penal pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, şedinţele cu procurorii nefiind publice. În această cauză, au fost audiaţi toţi magistraţii care au participat la şedinţele respective, solicitându-se şi realizarea testului poligraf, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Ca urmare a acestei solicitări, Doru Ţuluş, Mihaela Iorga şi Nicolae Marin au sesizat Inspecţia Judiciară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici