Sectoarele 3 şi 5 - cea mai mare sumă la echilibrarea bugetelor, Sectorul 2 - niciun leu

Consilierii generali ai Capitalei au aprobat sâmbătă proiectul de hotărâre pentru repartizarea sumei de 79.067.000 de lei din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor sectoarelor, sectoarele 3 şi 5 primind fiecare câte 19.783.500 de lei, cea mai mare sumă, iar Sectorul 2, niciun leu.

304 afișări
Imaginea articolului Sectoarele 3 şi 5 - cea mai mare sumă la echilibrarea bugetelor, Sectorul 2 - niciun leu

Sectoarele 3 şi 5 - cea mai mare sumă la echilibrarea bugetelor, Sectorul 2 - niciun leu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

În şedinţa de sâmbătă a Consiliului General al Municipiului bucureşti (CGMB), înainte de votul pentru proiect, consilierii municipali PSD au propus votarea unui amendament care prevedea reîmpărţirea sumelor astfel: Sectorul 1 - 8,6 milioane de lei, Sectorul 2 - 0 lei, Sectorul 4 - 12,4 milioane de lei şi Sectorul 6 - 18,5 milioane de lei, în timp ce sectoarele 3 şi 5 urmau să primească fiecare câte 19.783.500 de lei.

Amendamentul a fost adoptat prin votul consilierilor USL.

Proiectul de hotărâre pentru echilibrarea bugetelor sectoarelor Capitalei, supus dezbaterii în şedinţa de sâmbătă a CGMB, prevedea ca Sectorul 2 să primească 14.351.000 de lei, administraţia publică a Sectorului 4 - 12.311.000 de lei, Sectorul 5 - 11.385.000 de lei, iar Sectorul 6 - 15.711.000 de lei.

Cea mai mare sumă, de 16.137.000 de lei, era repartizată Sectorului 3, în timp ce reprezentanţii autorităţii locale a Sectorului 1 urmau să primească suma cea mai mică - 9.172.000 de lei, conform proiectului.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului de hotărâre, propunerea de repartizare a urmat criteriul numărului de locuitori din fiecare sector.

În document se arăta, însă, că reprezentantul Sectorului 6 nu a fost de acord cu acest criteriu, la întâlnirea care a avut loc între reprezentanţii municipalităţii şi cei ai sectoarelor Capitalei, iar cel al Sectorului 5 "deşi a fost convocat în mod repetat, nu a participat la întâlnire".

Primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie a participat, vineri, la discuţiile CGMB privind bugetul municipalităţii pentru 2013.

Întrebat dacă au existat probleme la proiectul privind repartizarea sumelor alocate pentru bugetele sectoarelor, Marian Vanghelie a spus că la acesta nu au existat probleme.

Potrivit proiectului de hotărâre pentru echilibrarea bugetelor, sumele repartizate sectoarelor vor fi folosite pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a celor de infrastructură din acest an, care necesită cofinanţare locală, dar şi pentru plata arieratelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici