Şef UPU: Şase minori, internaţi în prezent la Grigore Alexandrescu. Patru, în stare foarte gravă

Şase minori se afă, în prezent, internaţi la Spitalul "Grigore Alexandrescu", din Capitală, dintre care patru în stare gravă, în urma incendiului de la Club Colectiv, a declarat pentru MEDIAFAX Elena Petrişor, şeful Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu".

1552 afișări
Imaginea articolului Şef UPU: Şase minori, internaţi în prezent la Grigore Alexandrescu. Patru, în stare foarte gravă

Şef UPU: Şase minori, internaţi în prezent la Grigore Alexandrescu. Patru, în stare foarte gravă

Sursa citată a explicat că, vineri noapte, imediat după incendiu, la spital au ajuns două fete având în jur de 17 ani, fiind aduse de către părinţi cu maşini personale, una dintre fete având arsuri pe 20 la sută din suprafaţa corpului, iar cealaltă expunere la fum.

"În aceeaşi noapte, alţi doi pacienţi minori, ambii de 16 ani, au fost aduşi prin transfer de la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Este vorba despre o adolescentă în stare foarte gravă, adusă intubată, ventilată mecanic şi care a fost dusă direct în sala de operaţie, în prezent, fata fiind la Terapie Intensivă. De asemenea, a fost adus tot de la Spitalul Floreasca un băiat cu tetrapareză, în stare gravă, şi acesta fiin în Teraie Intensivă. Sâmbătă dimineaţă, a fost transferat, de la Spitalul Elias, un adolescent de 15 ani, acesta fiind cel mai grav caz dintre toate cele care au ajuns până acum la Grigore Alexandrescu cu arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului, dar şi arsuri de căi aeriene superioare, intubat şi cu suport vascular", a explicat medicul.

Potrivit aceeiaşi surse, duminică, a fost adus la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu un al şaselea copil, prin transfer de la Spitalul Elias, acesta având 17 ani şi 11 luni.

"Băiatul este tot în stare gravă, cu arsură pe 35 la sută din suprafaţa corpului, pe extremitţi şi pe torace. Acesta este fratele pacientei de 16 ani, intubată şi ventilată mecanic, transferată de la Floreasca", a declarat medicul.

Elena Petrişor a explicat că, în general, pacientul cu arsură este un caz foarte complicat, care, de cele mai multe ori, necesită tratament în echipă pluridisciplinară, suprafaţa arsă fiind foarte periculoasă pentru că există un risc foarte ridicat de infecţie.

"Se fac analize de multe ori din oră în oră, corecţiile rezultatelor sunt matematice, milimetrice, iar arsura produsă de foc provoacă pierderi, dezechilibre teribile în organism şi de aceea, în aceste momente, este foarte importantă reechilibrarea organismului", a explicat medicul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici