Şefii de delegaţii la summit-ul NATO vor merge cu maşini blindate

Şefii delegaţiilor participante la summit-ul NATO de la Bucureşti vor avea la dispoziţie, în cele trei zile cât durează întâlnirea, maşini blindate conduse de ofiţeri români ai Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), automobilele fiind prezentate, vineri, jurnaliştilor.

328 afișări
Imaginea articolului Şefii de delegaţii la summit-ul NATO vor merge cu maşini blindate

Şefii de delegaţii la summit-ul NATO vor merge cu maşini blindate (Imagine: Mediafax Foto)

"În total sunt 467 de maşini Mercedes şi Ford, toate acestea urmând să facă parte din coloanele oficiale ale invitaţilor la summit-ul NATO de la Bucureşti, din aprilie. Şaptezeci dintre acestea, cele în care vor fi transportaţi şefii delegaţiilor oficiale, şefii de stat, sunt limuzine blindate", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) Bogdan Onea.

El a precizat că toate cele 467 de maşini vor fi parcate în rondul din Piaţa Constituţiei, în apropierea Palatului Parlamentului.

Maşinile sunt închiriate de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din diverse surse. Reprezentantul SPP nu a putut preciza la cât se ridică suma cheltuită pentru a putea folosi respectivele autoturisme.

"Sunt maşini închiriate de Ministerul Afacerilor Externe, SPP doar le conduce", a precizat Oprea.

Pe lângă cele 467 de maşini, din coloanele oficiale vor mai face parte şi maşini şi motociclete ale Poliţiei.

Summit-ul NATO, unul dintre cele mai mari evenimente politice, va reuni la Bucureşti, în perioada 2-4 aprilie, lideri ai ţărilor aliate, în centrul de conferinţe al Palatului Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici