Video Şefii PÎCCJ, DNA şi DIICOT, întâlnire cu Comisia de la Veneţia. Anca Jurma: A fost întâlnire tehnică

Membrii Comisiei de la Veneţia au avut o întâlnire, vineri dimineaţa, cu reprezentanţii Parchetului General, dar şi cu şefii DNA şi DIICOT, la discuţii fiind abordate subiecte precum modificarea codurilor penale. Anca Jurma, şefa DNA, a spus că discuţia a fost una „tehnică”.

362 afișări

Reprezentanţii Parchetului General s-au întâlnit, vineri dimineaţă, cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, pentru a discuta amendamentele la codurile penale. La întrunire au participat şi Felix Bănilă, procurorul-şef DIICOT, şi Anca Jurma, procurorul-şef interimar al DNA.

La ieşirea din sediul Parchetului General, Anca Jurma a declarat că au fost discutate aspectele tehnice ce vizează modificarea codurilor penale.

„Nu e vorba de nişte concluzii, a fost o întâlnire tehnică, cu experţii Comisiei de la Veneţia. Am discutat despre legile de modificare a codurilor penale, aspecte tehnice, observaţii pe care Ministerul Public deja le-a comunicat. Nu discutăm îngrijorări, o să vedeţi comunicatul Parchetului General. Nu pot să dau exemple, pentru că deja toate observaţiile pe care procurorii le-au formulat şi le-au înaintat Parchetului General şi CSM, le aveţi pe site”, a declarat Anca Jurma.

În cursul zilei de joi, membrii Comisiei de la Veneţia s-au întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis, cu membrii CSM, cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi cu membri ai Comisiei speciale pentru Legile Justiţiei.

„O delegaţie a Comisie de la Veneţia va efectua o vizită în România, în cadrul acţiunilor de pregătire a avizului referitor la recentele amendamente la Codul Penal şi la Codul de procedură penală, adoptate de către Parlamentul României. Avizul a fost solicitat de către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Delegaţia va purta discuţii cu preşedintele României, ministrul Justiţiei, reprezentanţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului General, Direcţiei Naţională Anticorupţie (DNA), Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Consiliului Superior al Magistraturii, Parlamentului, inclusiv ai Comisie speciale pentru Legile Justiţiei, asociaţii de judecători şi procurori şi organizaţii ale societăţii civile", se arată în anunţul publicat, miercuri, pe site-ul Comisiei de la Veneţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici