Şeful CJ Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat la un an cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia este definitivă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia în anulare formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, împotriva deciziei prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că în mandatul său de deputat şi-a angajat soţia la biroul parlamentar.

438 afișări
Imaginea articolului Şeful CJ Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat la un an cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia este definitivă

Şeful CJ Sibiu, Ioan Cindrea, condamnat la un an cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia este definitivă

Potrivit minutei publicate marţi pe site-ului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, contestaţia în anulare formulată de preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, împotriva deciziei prin care fusese condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat soţia la biroul parlamentar, a fost anulată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Respinge, ca inadmisibilă, contestaţia în anulare formulată de Ioan Cindrea împotriva deciziei penale nr. 113 din data de 14 septembrie 2015, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2169/1/2015”, se arată în minuta deciziei.

Potrivit sursei citate, Cindrea este obligat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Soluţia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Ioan Cindrea a fost trimis în judecată în iunie 2014, de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru conflict de interese.

Procurorii l-au acuzat pe Cindrea că, în perioada octombrie 2009 - februarie 2011, în calitate de deputat, a propus angajarea soţiei sale în cadrul biroului său parlamentar şi a avizat contractul individual de muncă încheiat cu aceasta, în baza căruia a obnţinut un folos material pentru aceasta în cuantum total de 35.061 lei, sumă plătită din bugetul Camerei Deputaţilor.

În septembrie anul trecut, Ioan Cindrea a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la un an de închisoare cu suspendare. Cindrea a contestat în anulare decizia.

Ioan Cindrea a avut trei mandate consecutive de parlamentar, între 2000 şi 2012.

Acum, Cindrea este preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, fiind ales la scrutinul din 2012.

Totodată, Cindrea conduce organizaţia judeţeană a PSD Sibiu din 1996.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici