Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara, reţinut în dosarul şpăgilor din Banat, în care sunt suspecţi trei parlamentari

Opt persoane au fost reţinute în noaptea de luni spre marţi în dosarul şpăgilor din Banat, în care sunt suspecţi trei parlamentari. Printre cele 8 persoane se numără şi şeful Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara, Cristian Ispravnic.

1573 afișări
Imaginea articolului Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara, reţinut în dosarul şpăgilor din Banat, în care sunt suspecţi trei parlamentari

Şeful Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara, reţinut în dosarul şpăgilor din Banat, în care sunt suspecţi trei parlamentari

Procurorii DNA şi ofiţerii DGA au făcut luni mai multe percheziţii, inclusiv la sediul PSD Arad, într-un dosar de luare de mită în care sunt suspecţi inclusiv 3 parlamentari: Florin Tripa - deputat PSD de Arad, Dorel Căprar - deputat PSD de Arad şi Ioan Chisăliţă - deputat PSD de Caraş Severin, potrivit unor surse din anchetă.

După mai multe ore de audieri la DNA Timişoara, 8 persoane au fost reţinute. Printre acestea se numără şi şeful Direcţiei Regionale de Drumuri Timişoara, Cristian Ispravnic, dar şi mai mulţi angajaţi ai DRDP Timişoara.

Surse din anchetă declarau pentru MEDIAFAX că în speţă este vorba despre faptul că directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Cristian Ilie Ispravnic, şi alţi directori i-ar fi constrâns pe angajaţi să solicite de la şoferii de camioane mită, care era colectată mai departe de şefi. O parte din şpagă rămânea la aceştia, restul se ducea către parlamentari pentru favoruri, funcţii, posturi. Practic, la punctul de lucru al DRDP Timişoara din Vama Nădlac II, şoferilor ale căror camioane erau cântărite, iar greutatea nu corespundea legilor sau actelor de transport, li s-ar fi pretins „taxe". Mita dată de transportatori pentru ca angajaţii DRDP să nu verifice greutatea reală a camioanelor ar fi fost de până la 100 de euro pe transport, au spus pentru MEDIAFAX sursele citate.

Persoanele reţinute, acuzate de luare de mită, trafic de influenţă şi complicitate, sunt duse la Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, au spus surse din anchetă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici