Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, rămâne în arest

Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, acuzat ar fi ajutat trei persoane să distrugă acte ce puteau fi folosite ca probe într-un dosar din Germania de evaziune, rămâne în detenţie, după ce un complet de cinci judecători de la instanţa supremă i-a respins marţi recursul faţă de măsura preventivă.

190 afișări
Imaginea articolului Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, rămâne în arest

Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, rămâne în arest (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia de marţi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Un complet de trei judecători al instanţei supreme a decis, în 14 iunie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a şefului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Slobozia, Dumitru Cristudor, suspendat din funcţie, în dosarul în care este acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului.

Judecătorii instanţei supreme au admis propunerea procurorilor DNA şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Cristudor, hotărârea fiind atacată cu recurs.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, pe 13 iunie, reţinerea şi arestarea preventivă a şefului DNA Slobozia, iar, pe 14 iunie,a dispus suspendarea lui din funcţie.

Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, a fost reţinut pe 13 iunie, fiind acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului, după ce ar fi ajutat trei persoane să distrugă acte ce puteau fi folosite ca probe într-un dosar din Germania de evaziune fiscală, primind în schimb materiale de construcţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici