Şeful IPJ Dolj, Georgel Enescu, eliberat din funcţie

Şeful IPJ Dolj, comisarul şef Georgel Enescu, a fost eliberat din funcţie, el fiind chemat, marţi, de către şefii săi la Bucureşti.

5 afișări
Imaginea articolului Şeful IPJ Dolj, Georgel Enescu, eliberat din funcţie

Sursa: www.politiaromana.ro

Georgel Enescu, a fost pus la dispoziţia IGPR, ca urmare a cererii acestuia de eliberare din funcţie, la structura teritorială doljeană fiind începută cercetarea prealabilă a mai multor poliţişti cu funcţii de conducere.

"Ca urmare a solicitării ministrului internelor şi reformei administrative, Cristian David, şi a şefului IGPR, chestor Gheorghe Popa, de asumare a responsabilităţii pentru repetatele acte de violenţă stradală din Craiova, comisar şef de poliţie Georgel Enescu a cerut, astăzi (marţi - n.r.). eliberarea din funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, fiind pus la dispoziţia IGPR", se arată într-un comunicat de marţi al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

De asemenea, conducerea IGPR a declanşat cercetarea prealabilă a mai multor poliţişti cu funcţii de conducere şi de execuţie din cadrul IPJ Dolj, pentru gestionarea necorespunzătoare a situaţiei infracţionale înregistrate în ultima perioadă în municipiul Craiova.

Şeful IGPR, Gheorghe Popa, a aprobat, marţi, cererea de eliberare din funcţie a comisarului şef Georgel Enescu, comandantul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, a cărei schimbare din funcţie a fost cerută, în urmă cu o zi, de ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a cerut, luni, schimbarea conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj, ca urmare a scandalului care a avut loc, duminică după-amiază, în faţa Curţii de Apel Craiova.

"Cu privire la repetatele acte de violenţă stradală din Craiova, ministrul Cristian David consideră că responsabilitatea aparţine în întregime IPJ Dolj şi Poliţiei Municipiului Craiova, sens în care a cerut inspectorului general al Poliţiei Române măsuri privind schimbarea conducerii IPJ Dolj", se arată într-un comunicat de luni al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a solicitat, luni, schimbarea conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, ca urmare a scandalului din faţa Curţii de Apel Craiova.

Şeful administraţiei judeţene a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că, în urma scandalurilor care au avut loc în ultimele luni în Craiova, investitorii refuză să mai vină să-şi deschidă afaceri în zonă.

Mai multe persoane au ajuns, duminică seara, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Craiova, în urma unui scandal izbucnit în stradă, lângă sediul Curţii de Apel, în conflict fiind folosite bâte, săbii şi topoare. Mai mulţi martori ai incidentului au susţinut că ocupanţii maşinii s-au refugiat într-un bar din apropiere, agresorii intrând peste ei şi provocând daune şi în local. În urma altercaţiei, patru persoane au ajuns la spital, două dintre acestea suferind leziuni grave.

Surse din Poliţie susţin că în conflict au fost implicate două grupări, dintre care una de romi şi cealaltă formată din membri ai lumii interlope.

În ultimele luni, la Craiova au avut loc mai multe scandaluri izbucnite în stradă, între grupări de romi sau membri ai lumii interlope. Au fost reţinute şi arestate mai multe persoane şi au fost făcute percheziţii la locuinţele celor implicaţi în conmflicte, fiind confiscate bâte, săbii, cuţite, topoare şi arme de foc deţinute fără autorizaţie.

În urma acestor conflicte, şeful Poliţiei Craiova, Ion Constantin, a demisionat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici