Şeful ONU este îngrijorat de crizele alimentare generate de războiul din Ucraina

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a afirmat miercuri că este preocupat de accentuarea crizelor alimentare în diverse zone din lume din cauza războiului din Ucraina şi a exprimat speranţa că la un moment dat vor avea loc negocieri de pace reale.

144 afișări
Imaginea articolului Şeful ONU este îngrijorat de crizele alimentare generate de războiul din Ucraina

"Trebuie să spun că sunt profund îngrijorat de riscurile ca foametea să devină generalizată în anumite părţi ale lumii din cauza situaţiei dramatice a securităţii alimentare cu care ne confruntăm din cauza războiului în Ucraina", a declarat Antonio Guterres, citat de agenţia Reuters, în cursul unei vizite în Austria.

Secretarul general al Naţiunilor Unite a declarat că negocierile continuă pentru armistiţii care să permită noi culoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele în care au loc confruntări în Ucraina. Guterres a exprimat speranţa că după încheierea confruntărilor militare vor avea loc negocieri de pace reale.

"Acest război nu va dura la infinit. Va fi un moment când vor avea loc negocieri de pace. Nu văd acest lucru posibil imediat. Dar pot spune un lucru, nu vom renunţa niciodată", a subliniat Antonio Guterres, potrivit cotidianului Le Figaro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici