Şeful Poliţiei Dâmboviţa: Avem tot mai mult convingerea că ursul împuşcat e cel care a atacat oameni

Şeful Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Daniil Zepiş, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că "există tot mai mult convingerea" că ursul împuşcat sâmbătă noapte la Pietroşiţa este cel care a atacat trei persoane, el spunând că pe tot parcursul nopţii nu a mai fost reperat niciun animal în zonă.

275 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Dâmboviţa: Avem tot mai mult convingerea că ursul împuşcat e cel care a atacat oameni

Şeful Poliţiei Dâmboviţa: Avem tot mai mult convingerea că ursul împuşcat e cel care a atacat oameni (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

"Avem din ce în ce mai mult convingerea că ursul împuşcat este cel care a provocat tragedia. Pe tot parcursul nopţii în zonă au existat patrule şi niciun animal nu a mai fost reperat. Noi menţinem în continuare patrulele în zonele Buciumeni, Pietroşiţa şi Runcu. Oamenii sunt informaţi să nu se îndepărteze prea mult de case, însă ei sunt liniştiţi şi îşi desfăşoară în mod normal activitatea", a declarat şeful Poliţiei Dâmboviţa.

Potrivit acestuia, criminaliştii vor merge la locurile în care au avut loc incidentele, unde vor compara urmele lăsate de animal cu labele ursului recoltate de legişti.

La rândul său, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa, Sandu Tolea, a declarat că autopsia animalului împuşcat s-a încheiat, fiind recoltate probe biologice pentru două examene care vor arăta dacă animalul a avut rabie şi dacă este cel care a atacat trei oameni în comunele Pietroşiţa şi Buciumeni.

"S-a termina necropsia, primul examen fiind cel care se face pe amprenta de creier, care va arăta dacă animalul a avut rabie şi ale cărui rezultate vor fi gata în cursul acestei zile. De asemenea, au fost recoltate şi probe din conţinutul stomacal al animalului, nefiind găsite resturi umane în stomacul acestuia. Dacă la aceste două prime examene rezultatele sunt negative vom face şi examenul pe cobai, care dureză până la 28-29 de zile. Totodată, criminaliştii au prelevat labele ursului pentru a le compara cu urmele din teren. Nu se poate da un verdict în acest moment, dacă este sau nu ursul ucigaş, dar toate probele duc la concluzia că mărimea labei este comparabilă sau asemănătatoare cu urmele găsite la faţa locului", a afirmat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa

Potrivit acestuia, au fost găsite urme de sânge pe capul şi pe gâtul animalului, acestea fiind prelevate şi trimise la un laborator în Bucureşti pentru a fi comparate cu sângele victimelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici