Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a recunoscut întâlnirea cu Duduienii. „Am făcut un demers absolut legal”

  • Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române, a recunoscut că s-a întâlnit cu cei din Clanul Duduianu şi a cerut amânarea înmormântării unui lider
  • Vasilescu spune că discuţia a fost legală şi a avut drept scop siguranţa bucureştenilor
  • La înmormântarea unui lider al clanului erau aşteptate 3.000 de persoane
  • Declaraţiile vin la o zi după ce Iohannis a promis că va cere ca Poliţia să explice public
3860 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a recunoscut întâlnirea cu Duduienii. „Am făcut un demers absolut legal”

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a recunoscut public că s-a întâlnit la începutul lunii august cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea unui lider. El spune că discuţia a avut drept scop protejarea ta, mai ales pentru că la funeralii erau aşteptaţi 3.000 de participanţi. Însă nu ai fi aflat nici acum ceva oficial dacă Iohannis nu ar fi anunţat că le va cere celor din Poliţie să îţi dea explicaţii.

„Nu fugim de responsabilitate. Pentru siguranţa cetăţenilor Capitalei, ca principală misiune, am solicitat devansarea funeraliilor şi am cerut reprezentanţilor bisericii sprijin în acest scop. Modul în care ne-am îndeplinit misiunea a fost asumat”, spune Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

„Pentru mine, sănătatea şi liniştea Capitalei au cântărit mai mult decât faptul că acţiunea mea ulterior ar fi putut fi interpretată greşit. Am făcut un demers absolut legal, l-am făcut cu bună credinţă că aşa vom reuşi să rezolvăm lucrurile. Primele arme pe care le folosim înainte de a-i aduce pe toţi în faţa procurorului sunt prevenirea, dialogul, convingerea şi forţa graduală, nu direct pistolul”, afirmă Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Române.

În data de 26 august, Klaus Iohannis spunea: „Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici