Şeful Poliţiei Rutiere Iaşi a demisionat (Video)

Comisarul-şef Petru Frunză, şeful Poliţiei Rutiere Iaşi, unde 45 de poliţişti sunt cercetaţi penal pentru fapte de corupţie, a demisionat, duminică, din funcţie, invocând motive personale. Petru Frunză şi-a prezentat demisia la mai puţin de două ore după ce comandantul Poliţiei Judeţene Iaşi a spus că aşteaptă demisiile câtorva lucrători ai Poliţiei Rutiere.

1140 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Rutiere Iaşi a demisionat (Video)

Şeful Poliţiei Rutiere Iaşi a demisionat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Având în vedere situaţia existentă la Poliţia Rutieră Iaşi, informăm că în cursul zilei de astăzi (duminică- r.r.) s-a primit şi înregistrat la IPJ Iaşi raportul de demisie din funcţia de şef serviciu a domnului comisar de Poliţie Petru Frunză. Demisia a fost aprobată de conducerea Inspectoratului, urmând ca în cursul zilei de luni să fie împuternicit la comanda Serviciului un alt oficial", a anunţat, duminică după-amiază, Biroul de presă al IPJ Iaşi.

Potrivit Virginiei Tralea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi, comisarul Petru Frunză a invocat în demisia sa motive personale.

Cererea de demisie a şefului Poliţiei Rutiere Iaşi a survenit la mai puţin de două ore după ce comisarul şef Liviu Zanfirescu, şeful IPJ Iaşi, a declarat, într-o conferinţă de presă, că aşteaptă demisia câtorva lucrători ai Serviciului Poliţiei Rutiere Iaşi.

"Mă aştept la câteva cereri de demisie din partea unor angajaţi din Poliţia Rutieră. Până acum n-a apărut nicio cerere de acest gen", spunea şeful IJP Iaşi.
.
Întrebat dacă aşteaptă inclusiv demisia şefului Poliţiei Rutiere Iaşi, comisarul Petru Frunză, comandantul IJP Iaşi a spus că "nu e vorba neapărat de demisia acestuia, ci de demisiile celor care au greşit".

"Domnului Frunză i-am cerut demisia cu ceva timp în urmă. Eu nu pot să-l demit, pentru că nu e o procedură normală. Am insistat şi până acum să plece", a spus Liviu Zanfirescu.

Video Stirileprotv.ro

El a mai afirmat că după finalizarea controlului pe care l-a dispus la SPR Iaşi, privind activitatea acestei instituţii, vor fi luate măsurile care se impun.

"Nu pot spune deocamdată ce am găsit la Poliţia Rutieră, pentru că nu este normal ca oamenii de acolo să afle lucrurile astea din presă. Oricum, sunt nereguli suficient de grave astfel încât să ducă la destituiri. Vor fi atâtea destituiri câte sunt necesare", a declarat şeful IJP Iaşi.

Liviu Zanfirescu a afirmat că în 2008 Poliţia Rutieră Iaşi a avut o activitate susţinută, fiind aplicate în total un număr de 10.000 de sancţiuni contravenţionale, însă "în spatele acestei activităţi au stat şi lucruri neplăcute”.

Liviu Zanfirescu a mai adăugat că ancheta declanşată de DGA la Poliţia Rutieră Iaşi este o curăţenie în sistem, iar în plus va reprezenta şi o lecţie pentru poliţişti.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a început, vineri, urmărirea penală împotriva altor 45 de poliţişti de la Rutieră Iaşi, majoritatea fiind acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu.

În prezent, patru poliţişti rutieri ieşeni - Vănel Carp, Răzvan Marciuc, Iulian Lazăr şi Lucian Munteanu - sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Agenţii Vănel Carp şi Răzvan Marciuc sunt cercetaţi şi pentru luare de mită. Cei doi au fost reţinuţi în 20 ianuarie, propunerea de arestare fiind respinsă ulterior de judecători, care au decis cercetarea lor în stare de libertate.

Citeşte şi:

Iaşi: 45 de poliţişti rutieri, urmăriţi penal

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici