Şeful Poliţiei Urziceni şi adjunctul acestuia au demisionat

Şeful Poliţiei Urziceni şi adjunctul acestuia au demisionat din funcţie, în urma scandalului de la Urziceni, din ianuarie, specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) stabilind la nivelul poliţiei din municipiu mai multe abateri de ordin profesional.

70 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Urziceni şi adjunctul acestuia au demisionat

Şeful Poliţiei Urziceni şi adjunctul acestuia au demisionat (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Poliţia Română a anunţat, marţi, că în urma verificărilor făcute de specialiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în urma incidentului care a avut loc, la 21 ianuarie, la Urziceni, au fost reţinute în sarcina conducerii Poliţiei Municipiului Urziceni mai multe abateri de ordin profesional.

"În acest context, la 20 februarie, şeful Poliţiei Municipiului Urziceni, precum şi adjunctul acestuia şi-au prezentat demisia din funcţiile deţinute, care le-a fost aprobată de către conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa", menţionează Poliţia Română.

Potrivit sursei citate, o echipă din cadrul IGPR a efectuat o evaluare a activităţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, în urma căreia au fost atenţionaţi atât şeful inspectoratului de poliţie, adjunctul acestuia pe linie de ordine publică, precum şi alţi 21 de poliţişti.

De asemenea, s-a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de zece poliţişti, printre care şi adjunctul şefului de inspectorat pe linie de investigaţii criminale.

Conducerea Poliţiei Române a dispus, în 22 ianuarie, realizarea unei anchete interne privind modul în care a acţionat Poliţia municipiului Urziceni în aplanarea incidentului stradal produs între membrii a două familii.

În 23 ianuarie, după finalizarea anchetei, s-a decis declanşarea procedurii cercetării prealabile în cazul şefului Poliţiei municipiului Urziceni şi a adjunctului acestuia, "în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei abaterii disciplinare de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu şi a dispoziţiilor primite de a şefii ierarhici".

De asemenea, s-au luat măsuri şi împotriva şefului Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni şi a unui ofiţer de la Inspectoratul de Poliţiei al Judeţului (IPJ) Ialomiţa.

Citeşte şi:

Alte opt persoane implicate în scandalul de la Urziceni au fost arestate

Unsprezece persoane implicate în scandalul cu arme de la Urziceni, audiate de poliţişti

Urziceni: Forţele de ordine au descins la locuinţele unor membri ai lumii interlope

Percheziţii în Bucureşti, în cazul scandalului de la Urziceni

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici