Şeful serviciilor secrete britanice susţine cu Rusia şi-a schimbat planul de luptă. De ce numărul de victime civile va creşte

Potrivit serviciilor de informaţii britanice, Rusia a trecut la o „strategie de uzură”.

103243 afișări
Imaginea articolului Şeful serviciilor secrete britanice susţine cu Rusia şi-a schimbat planul de luptă. De ce numărul de victime civile va creşte

Şeful serviciilor secrete britanice susţine cu Rusia şi-a schimbat planul de luptă. De ce numărul de victime civile va creşte

Rusia şi-a schimbat planurile de război în Ucraina, trecând la o „strategie de uzură”, care va produce o „creştere a victimelor civile” şi „distrugerea infrastructurii”, la mai bine de 3 săptămâni după începerea „operaţiunii militare speciale”.

Afirmaţiile îi aparţin locotenent-colonelului Jim Hockenhull, şeful serviciilor secrete britanice, susţinând că această modificare „implică folosirea nesăbuită şi nediscriminată a puterii de foc”. „Până acum, Kremlinul nu a reuşit să-şi atingă obiectivele iniţiale, a fost surprins de amploarea şi ferocitatea rezistenţei ucrainene”, a punctat britanicul.

Trupele ruse au ajuns în centrul oraşului-port ucrainean Mariupol, afirmă primarul Vadim Boicenko pentru BBC, confirmând ceea ce a fost anunţat anterior de armata Moscova.

Ruşii „au fost foarte activi astăzi. Lupta cu tancuri şi mitraliere continuă. Centrul oraşului nu a fost cruţat. Nu există nici măcar o bucată de pământ din oraş care să nu aibă semne de război”.

Boicenko a adăugat că populaţia s-a refugiat în buncăre, pentru a putea scăpa cu viaţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici