Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Iaşi a fost prins băut la volan

Şeful Serviciului Independent de Informaţii şi Protecţie Internă (SIIPI) Iaşi, comisarul-şef Cătălin Blănaru, a fost implicat, miercuri seară, într-un accident rutier, stabilindu-se că era băut la volan, având o alcoolemie de 0,45 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat.

53 afișări
Imaginea articolului Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Iaşi a fost prins băut la volan

Şeful Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Iaşi a fost prins băut la volan (Imagine: Mediafax Foto)

Blănaru a recunoscut că băuse 300 mililitri de vin la dineul organizat după bilanţul instituţiei pe care o conduce. Comisarul şef Cătălin Blănaru circula cu maşina personală, marca Toyota RAV 4, iar pe strada Splai Bahlui a lovit, din spate, o Dacie Logan.

 

Pe numele său s-a întocmit un dosar penal.

"S-a întocmit dosar penal pe numele lui Cătălin Blănaru, iar dosarul a fost înaintat către Parchet. Am primit astăzi (joi - n.r.) rezultatele de la IML, iar acestea arată că imediat după producerea accidentului el avea o concentraţie de 0,90 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat", a declarat corespondentului MEDIAFAX şeful Poliţiei Rutiere din Iaşi, comisarul Petru Frunză.

Cât priveşte accidentul în care a fost implicat şeful SIIPI Iaşi, comisarul Petru Frunză a precizat că acesta a fost unul minor, pagubele fiind nesemnificative.

"Cele două maşini care s-au ciocnit au fost zgâriate uşor. A fost un accident minor, petrecut pe o vreme câinească. Astfel de accidente se produc frecvent şi se poate întâmpla oricui. Noi am demarat cercetări pentru că unul dintre şoferi se afla sub influenţa alcoolului", a mai spus şeful Poliţiei Rutiere din Iaşi.

El a adăugat că o eventuală decizie privind înlocuirea şefului SIIPI Iaşi din funcţie poate fi luată doar de Ministerul Administraţiei şi Internelor, având în vedere că "instituţia condusă de Cătălin Blănaru este o structură subordonată direct ministerului".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici