Şeful Statului Major din România se întâlneşte cu preşedintele Statelor Majore Întrunite din America

Şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii în perioada 19-25 februarie, urmând a se întâlni cu generalul Joseph F.Dunford jr., preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor Statelor Majore, anunţă MApN.

1350 afișări
Imaginea articolului Şeful Statului Major din România se întâlneşte cu preşedintele Statelor Majore Întrunite din America

Şeful Statului Major din România se întâlneşte cu preşedintele Statelor Majore Întrunite din America (Imagine: Ciprian Hord / Mediafax Foto)

"Generalul Nicolae Ciucă, şeful Statului Major General, efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, în perioada 19-25 februarie. Pe timpul vizitei, generalul Ciucă va avea o întrevedere cu generalul Joseph F. Dunford jr., preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor Statelor Majore, şi va participa la simpozionul forţelor pentru operaţii speciale organizat de Global Special Operations Forces Foundation", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), remis luni MEDIAFAX.

Pe agenda discuţiilor figurează importanţa Mării Negre pentru securitatea europeană şi internaţională, poziţia şi rolul de contributor de securitate al României, angajamentele americane în ceea ce priveşte securitatea flancului estic al Alianţei.

De asemenea, vor fi abordate subiecte referitoare la cooperarea SUA-România în teatrele de operaţii, programele româneşti de modernizare a forţelor armate şi la identificarea unor modalităţi de sprijin în acest sens.

"În cadrul simpozionului, şeful Statului Major General va participa la discuţiile cu privire la adaptarea forţelor speciale la noile provocări de securitate şi va susţine o prezentare intitulată «Transformarea forţelor pentru operaţii speciale – prioritate strategică a Armatei României»", potrivit sursei citate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici