Şeful unui Serviciu Volunta pentru Situaţii de Urgenţă a murit în timp ce voia să salveze un tânăr

Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sângeorz-Băi, Alexandru Şteopoaie, a murit, duminică, în timp ce încerca să salveze un tânăr care a intrat într-o fântână cu izvoare minerale din preajma staţiunii şi, din cauza gazelor emanate de ape, s-a asfixiat.

20 afișări
Imaginea articolului Şeful unui Serviciu Volunta pentru Situaţii de Urgenţă a murit în timp ce voia să salveze un tânăr

Şeful unui Serviciu Volunta pentru Situaţii de Urgenţă a murit în timp ce voia să salveze un tânăr

Tânărul, Anton Alexi Nedelcu (17 ani), din Sângeorz-Băi, a pus pariu cu prietenii lui pe un pachet de ţigări că va coborî într-un puţ dezafectat de colectare a apelor minerale sulfuroase adânc de 12 metri din staţiunea Sângeorz-Băi.

Din cauza gazelor emanate de ape, băiatului i s-a făcut rău şi nu a mai putut urca pe scară pentru a ajunge la suprafaţă.

Prietenii lui au chemat pompierii voluntari de la Primărie, care au sosit de urgenţă la faţa locului.

Şeful Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sângeorz-Băi, Alexandru Şteopoaie, a coborât în fântână legat cu o funie să-l scoată pe băiat, fără a purta însă vreo mască de protecţie. Coarda s-a rupt, iar bărbatul s-a prăbuşit în gol şi a murit.

Cadavrele celor doi au fost scoase la suprafaţă de un echipaj al Secţiei Năsăud a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie a început o anchetă pentru a afla în responsabilitatea cui era puţul respectiv şi în ce măsură acesta era securizat. Totodată, poliţiştii vor verifica şi dotările pe care le are Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Sângeorz-Băi şi de ce pregătire beneficiază pompierii voluntari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici