Seif în care se aflau peste 100.000 lei, furat dintr-o casă de schimb valutar din Miercurea Ciuc

Un seif în care s-ar fi aflat peste 100.000 de lei a fost furat dintr-o casă de schimb valutar şi de amanet din centrul municipiului Miercurea Ciuc, poliţiştii criminalişti aflându-se la faţa locului pentru cercetări.

246 afișări
Imaginea articolului Seif în care se aflau peste 100.000 lei, furat dintr-o casă de schimb valutar din Miercurea Ciuc

Seif în care se aflau peste 100.000 lei, furat dintr-o casă de schimb valutar din Miercurea Ciuc (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Casa de schimb valutar se află pe bulevardul Kossuth Lajos din Miercurea Ciuc, o zonă centrală din municipiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Harghita, Gheorghe Filip, sâmbătă dimineaţă, când angajata casei de schimb valutar şi de amanet a venit la serviciu, ea a constatat că unul dintre seifuri lipseşte.

Filip a spus că, potrivit primelor cercetări, în casa de schimb valutar s-a intrat prin partea din spate a clădirii, pe o uşă metalică, aceasta neavând însă urme de forţare.

Filip a afirmat că, din acest motiv, anchetatorii iau în calcul mai multe variante privind pătrunderea în incinta casei de schimb valutar, printre acestea intrarea cu chei potrivite sau că cineva a lăsat uşa deschisă.

Seiful a fost sustras prin spargerea zidului despărţitor dintre holul intrării şi incinta propriu-zisă a casei de schimb valutar.

"Alarma nu s-a declanşat, deci cei care asigurau paza şi securitatea firmei nu aveau cum să intervină. În prezent ridicăm imaginile de pe camerele de supraveghere şi vom utiliza toate datele şi indiciile obţinute în urma cercetării la faţa locului, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului", a spus Filip.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, suma aflată în seif s-ar ridica la peste 100.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici