Senatul a înjumătăţit amenzile pentru lipsa rovinietei

Senatul a adoptat, miercuri, o propunere legislativă care prevede înjumătăţirea amenzilor date conducătorilor auto pentru lipsa rovinietei, eliminând, totodată, posibilitatea de a plăti pe loc aceste amenzi.

216 afișări
Imaginea articolului Senatul a înjumătăţit amenzile pentru lipsa rovinietei

Senatul a înjumătăţit amenzile pentru lipsa rovinietei (Sursa: Mediafax Foto)

Senatul a adoptat, miercuri, cu 53 de voturi "pentru" şi patru abţineri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 157/2007 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România.

Actul normativ prevede înjumătăţirea cuantumului amenzilor contravenţionale aplicate utilizatorilor în cazul lipsei rovinietei valabile. Astfel, în prezent amenda este între 500 şi 1.000 RON, iar proiectul menţionează un cuantum de 250 – 500 RON.

Potrivit unui alt amendament, se elimină posibilitatea de a plăti pe loc amenzile pentru lipsa rovinietei, contravenientul având posibilitatea de a achita în termen de 48 de ore de la data încheierii procesului verbal, jumătate din minimul amenzii.

Legea mai arată că sunt exceptate de la plata rovinietei vehiculele aparţinând MAp,MIRA, ambulanţei, serviciilor de urgenţă.

Pe de altă parte, proiectul mai susţine că trebuie să se achite rovinieta pentru vehiculele istorice, cele deţinute de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, cele utilizate în transportul public local de persoane prin servicii regulate pe raza administrativ-teritorială a localităţii. De asemenea, se va plăti rovinieta pentru maşinile şi utilajele agricole, cu excepţia tractoarelor rutiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici