Senatul a micşorat chiriile RA-APPS pentru persoanele cu venituri reduse

Senatul a adoptat, marţi, fără amendamente, o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului conform căreia chiriaşii cu venituri reduse care locuiesc în case RA-APPS beneficiază de chirii mai mici.

24 afișări
Imaginea articolului Senatul a micşorat chiriile RA-APPS pentru persoanele cu venituri reduse

Senatul a micşorat chiriile RA-APPS pentru persoanele cu venituri reduse (Imagine: Mediafax Foto)

Senatorii au adoptat, fără modificări, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 47/2008, care completează OUG 9/2008, potrivit căreia nivelul maxim al chiriei nu poate depăşi 15% din venitul net lunar pe familie, în cazul în care venitul mediu net lunar pe membru de familie nu depăşeşte salariul mediu net lunar pe economie.

Legea mai arată că, în cazul în care venitul net lunar pe membru de familie se situează între venitul mediu net lunar pe economie şi dublul acestuia, nivelul maxim al chiriei lunare nu poate depăşi 25% din venitul net lunar pe familie.

Conform proiectului de lege, chiria calculată şi achitată în baza Ordonanţei de Urgenţă care prevedea mărirea chiriilor de la 1 martie va fi recalculată, diferenţa rezultată fiind considerată drept chirie plătită în avans pentru următoarele perioade.

Legea mai arată că, în situaţia în care chiriile nu au fost achitate, se va recalcula nivelul acestora, fără a se percepe penalităţi de întârziere.

Ordonanţa a fost adoptată de Guvern în data de 21 aprilie şi se referă la persoanele cu venituri lunare de cel mult 1.200 de lei, care locuiesc în apartamente şi cămine ale RA-APPS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici