Sentinţa care desparte America: achitarea lui Rittenhouse, ucigaşul din Kenosha, redeschide ciocnirea dintre progresişti ​​şi conservatori

Tânărul american Kyle Rittenhouse, care a ucis două persoane şi a rănit o a treia în cursul protestelor antirasiste din august 2020 la Kenosha, a fost achitat vineri după un proces foarte urmărit în Statele Unite.

3214 afișări
Imaginea articolului Sentinţa care desparte America: achitarea lui Rittenhouse, ucigaşul din Kenosha, redeschide ciocnirea dintre progresişti ​​şi conservatori

Kyle Rittenhouse

„Dacă un negru ar fi intrat în Kenosha, din afara oraşului, cu o puşcă de război, ucigând două persoane şi rănind grav pe un al treilea, verdictul ar fi fost foarte diferit”, scrie Tim O'Brien, editorialist Bloomberg pe Twitter.

Iar Tom Nichols, fost profesor la Naval War College, autor al eseului „The enemy inside” (Luiss), republican, este de acord: „Adevărat, şi oricine susţine sentinţa o ştie foarte bine”.

Tânărul american Kyle Rittenhouse, care a ucis două persoane şi a rănit o a treia în cursul protestelor antirasiste din august 2020, la Kenosha, a fost achitat vineri după un proces foarte urmărit în Statele Unite.

Cei doisprezece juraţi ai unui tribunal din statul Wisconsin l-au declarat pe Kyle Rittenhouse ''nevinovat'' pentru cele cinci capete de acuzare, între care crime, în a patra zi de deliberări.

Tânărul, în vârstă de 18 ani, care risca închisoarea pe viaţă, a pledat pentru legitimă apărare în acest proces care dezvăluie fracturi ale societăţii americane privind armele de foc, dreptul la autoapărare şi mişcarea antirasistă Black Lives Matter.

Ca măsură de precauţie, guvernatorul din Wisconsin a cerut ca 500 de soldaţi ai Gărzii Naţionale să fie pregătiţi să intervină în Kenosha, unde pe 23 august 2020 au avut loc proteste violente după uciderea de către poliţie a unui bărbat de culoare.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici