Sentinţa în cazul fostei angajate a CEC Bank care şi-a însuşit banii clienţilor, desfiinţată. Dosarul se întoarce la parchet

Curtea de Apel Alba Iulia a desfiinţat sentinţa de trei ani de închisoare cu executare pronunţată de Tribunalul Alba în cazul uneia dintre fostele angajate ale CEC Bank Zlatna, acuzată că şi-a însuşit banii clienţilor, iar cauza se va întoarce la Parchet, pentru continuarea cercetărilor.

532 afișări
Imaginea articolului Sentinţa în cazul fostei angajate a CEC Bank care şi-a însuşit banii clienţilor, desfiinţată. Dosarul se întoarce la parchet

Sentinţa în cazul fostei angajate a CEC Bank care şi-a însuşit banii clienţilor, desfiinţată. Dosarul se întoarce la parchet

Elena Meteşan, una dintre cele două angajate ale CEC Bank Zlatna, acuzată că şi-a însuşit banii a peste 100 de clienţi, a fost condamnată la sfârşitul anului 2016 la trei ani de închisoare cu executare de Tribunalul Alba, în urma unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, încheiat între ea şi procurorii Tribunalului Alba.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis, în 14 februarie, apelul declarat de CEC Bank Zlatna împotriva sentinţei penale pronunţate de Tribunalul Alba şi a desfiinţat sentinţa penală în întregime, astfel că dosarul va fi trimis procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba în vederea continuării urmăririi penale.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reţinut că, în perioada noiembrie 2005 – august 2016, inculpata Meteşan Elena fiind angajată în cadrul CEC Bank – Agenţia Zlatna, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, şi-a însuşit mai multe sume de bani, constând în depuneri efectuate de către clienţi cât şi în sume de bani remise de aceştia în vederea depunerii.

Inculpata a declarat, în prezenţa avocatului, că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv, trei ani închisoare în regim de detenţie.

Cercetările sunt continuate şi faţă de cea de-a doua inculpată în acest dosar, Victoria Popa, şi ea fostă angajată a CEC Bank Zlatna, după ce Tribunalul Alba a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei între ea şi procurori, care prevedea o pedeapsă de doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe termen de trei ani.

Cele două femei au produs un prejudiciu de peste şapte milioane de lei şi sunt acuzate de delapidare în formă continuată.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2016, angajatele unei agenţiei bancare, şi-ar fi însuşit sume de bani, depuse de clienţii băncii în conturile personale de depozit. Totodată, acestea i-ar fi indus în eroare pe unii clienţi ai băncii, pentru care nu ar fi efectuat operaţiuni de depunere a banilor în cont sau nu ar fi deschis conturi de depozit pe numele acestora, însuşindu-şi banii şi eliberându-le documente care atestau, în mod fictiv, că sumele de bani au fost depuse în conturile lor şi au fost introduse în circuitul bancar", arătau, la momentul anchetei, reprezentanţii Poliţiei Române într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici