Sentinţa primită de un poliţist din Tulcea, după ce a cerut bani grei pentru rezolvarea unor dosare penale

Un poliţist din Tulcea, acuzat că a pretins şi a primit de la cinci persoane bani pentru a propune soluţii favorabile în dosarele penale în care erau cercetate pentru că au condus băute, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Constanţa. Decizia este definitivă.

167 afișări
Imaginea articolului Sentinţa primită de un poliţist din Tulcea, după ce a cerut bani grei pentru rezolvarea unor dosare penale

Sentinţa primită de un poliţist din Tulcea, care a cerut bani pentru rezolvarea unor dosare penale

Potrivit unui comunicat transmis joi de Direcţia Generală Anticorupţie, Curtea de Apel Constanţa l-a condamnat pe Victor Gabriel Rotaru, poliţist în cadrul I.P.J. Tulcea, la 3 ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi omisiune a sesizării organelor judiciare.

Hotărârea Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Faptele agentului s-au petrecut în cursul anului 2013, când, folosndu-şi influenţa asupra altui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Tulcea – Biroul Ordine Publică Tulcea - Compartimentul siguranţă publică şi patrulare, şi lăsând să se înţeleagă, la rândul său, că are influenţă asupra unor colegi de serviciu pentru rezolvarea problemelor penale a acestora, a pretins şi primit de la cinci persoane, suma totală de 1.150 euro si 4.500 lei, potrivit sursei citate.

DGA arată că banii ar fi fost primiţi în scopul propunerii unor soluţii favorabile în dosarele penale în care persoanele respective erau cercetate pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cercetările s-au desfăşurat ca urmare a unei sesizări din oficiu a Serviciului Judeţean Anticorupţie Tulcea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici