Şerban, Pitcovici şi Popoviciu vor fi cercetaţi în libertate

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în noaptea de miercuri spre joi, ca fostul şef al DGIPI Cornel Şerban, şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA Petre Pitcovici şi omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu să fie cercetaţi în libertate, cu interdicţie de a părăsi ţara

59 afișări
Imaginea articolului Şerban, Pitcovici şi Popoviciu vor fi cercetaţi în libertate

Şerban, Pitcovici şi Popoviciu vor fi cercetaţi în libertate

După decizia instanţei, Şerban, Pitcovici şi Popoviciu au plecat de la Curtea de Apel Bucureşti. Ordonanţele de reţinere emise de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru cei trei au expirat începând cu ora 22.30.

Procurorii DNA au declarat recurs împotriva decizie Curţii de Apel Bucureşti, contestaţia urmând să se judece la instanţa supremă.

La ieşirea din sala de judecată, Gabriel Puiu Popoviciu a declarat că el consideră un abuz ce au făcut procurorii DNA în cazul său şi că decizia încă nu este clară, urmând să se judece şi recursul.

Întrebat ce părere are în legătură cu acuzaţiile procurorilor DNA în cazul său, Popoviciu a susţinut că "este o întâmplare nefericită şi un abuz".

El a arătat că nu ştie ce să spună în legătură cu decizia Curţii de Apel Bucureşti, pentru că "nu s-a tras nicio concluzie finală în momentul acesta".

Întrebat dacă îi cunoaşte pe fostul şef al DGIPI Cornel Şerban şi pe şeful Diviziei de Operaţiuni din DGA, Popoviciu a răspuns, referindu-se la Pitcovici, că "pe domnul celălalt nici nu l-am cunoscut".

Cornel Şerban, Petre Pitcovici şi Gabriel Popoviciu au fost aduşi, miercuri, în jurul orei 19.00, la Curtea de Apel Bucureşti. Şedinţa de judecată a început în jurul orei 22.00, după ce a fost amânată aproximativ o oră, la solicitarea avocaţilor, care au dorit să studieze materialul de urmărire penală.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au reţinut, în noaptea de marţi spre miercuri, pe Cornel Şerban, Petre Pitcovici, Gabriel Popoviciu şi Ioan Alecu. Aceştia au cerut instanţei arestarea preventivă doar a lui Şerban, Pitcovici şi Popoviciu.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii anticorupţie nu au mai formulat cerere de arestare preventivă pentru Ioan Alecu, fostul rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, considerând că a fost cinstit pe parcursul audierilor şi că a colaborat cu anchetatorii.

Citeşte şi:

Şeful DGIPI Cornel Şerban şi Petre Pitcovici, reţinuţi de procurorii DNA

Cornel Şerban a demisionat, Gelu Drăjneanu, interimar la conducerea DGIPI

Puiu Popoviciu, reţinut de procurorii DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici