Şerbănescu (CNAIR): În scurt timp circulaţia va fi reluată pe Podul Prieteniei

Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, spune, pentru MEDIAFAX, că circulaţia pe Podul Prieteniei va fi reluată în scurt timp. El face apel la autorităţile bulgare să reabiliteze partea lor de pod.

767 afișări
Imaginea articolului Şerbănescu (CNAIR): În scurt timp circulaţia va fi reluată pe Podul Prieteniei

Şerbănescu (CNAIR): În scurt timp circulaţia va fi reluată pe Podul Prieteniei

„Noi am trimis pe Podul Prieteniei utilaje de la CNAIR care au tractat TIR-ul blocat şi l-au pus pe linie, astfel încât să fie degajat de partea bulgară şi să fie deblocat podul. În scurt timp circulaţia va fi reluată pe pod şi cei care doresc să tranziteze pe sensul de mers România-Bulgaria o vor putea face. La ora actuală, o mare parte din traficul pe acest sens a fost deviată spre rute alternative, motiv pentru care la trecerea la bacul pe la Zimnicea s-au format cozi de peste 200 de autovehicule. Capacitatea bacului este limitată, motiv pentru care recomandăm celor care se află la Zimnicea să folosească din nou Podul Prieteniei”, declară pentru MEDIAFAX Alin Şerbănescu.

El face apel la autorităţile bulgare să reabiliteze partea lor de pod.

„Accidentul s-a produs din cauza faptului că autorităţile bulguare întârzie reabilitarea propriei părţi de pod, iar defecţiunile la rosturi pun în pericol circulaţia, provocând accidente şi blocaje. Acesta este motivul pentru care CNAIR insistă permanent pentru întreţinerea şi înlocuirea elementelor de rost, chiar dacă aceasta presupune lucrări inclusiv în perioada sezonului estival. Preferăm să creem temporar disconfort în trafucul rutier, dar să nu avem accidente majore cauzate de aparate de rost defecte”, adaugă Şerbănescu.

Purtătorul de cuvânt al CNAI precizează că în primă fază vor trece doar autoturismele.

„În primă fază vor trece doar autoturismele, pentru a putea fluidiza cât mai eficient circulaţia. Camioanele sunt trase pe dreapta, iar după ce fluxul de circulaţie revine la normal, se reia şi circulaţia autovehiculelor grele”, încheie Alin Şerbănescu.

Crculaţia rutieră este blocată pe DN 5, localitatea Giurgiu, judeţul Giurgiu, pe Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse, din cauza unor defecţiuni tehnice produse asupra unui TIR care circula pe sensul de ieşire din ţară.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici