Sesizări la ANI depuse de Ungureanu: Şeful unui spital-asociat la o pensiune, altul şi-a angajat fiul

Deputatul Emanuel Ungureanu a depus joi sesizări la ANI, reclamând posibile conflicte de interese şi stări de incompatibilitate în cazul managerului Spitalului Judeţean Cluj şi a şefului Secţiei de Neurochirurgie, primul fiind şi asociat unic la o pensiune, iar al doilea şi-a angajat fiul.

1449 afișări
Imaginea articolului Sesizări la ANI depuse de Ungureanu: Şeful unui spital-asociat la o pensiune, altul şi-a angajat fiul

Sesizări la ANI depuse de Ungureanu: Şeful unui spital-asociat la o pensiune, altul şi-a angajat fiul

Ungureanu a declarat, joi, că în cazul managerului Spitalului Judeţean Cluj, Petru Şuşca, posibilul conflict de interese şi stare de incompatibilitate apar şi într-un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

„În urma concluziilor ultimului raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii privind verificarea efectuată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca în perioada 13.05.2019-17.05.2019, pe lângă alte multiple încălcări ale legilor în vigoare, în sarcina managerului acestei unităţi sanitare, Petru Şuşca, s-a reţinut şi o posibilă situaţie de incompatibilitate şi conflict de interese între funcţia de manager al spitalului şi calitatea de asociat unic la un SRL care administrează o pensiune, dar şi calitatea de preşedinte al Asociaţiei Maramureşenilor Cluj-Napoca. În baza atribuţiilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) am cerut să se efectueze investigaţiile necesare pentru a se stabili cu claritate dacă Petru Şuşca a încălcat legea în domeniul încompatibilităţilor şi a conflictului de interese”, a spus Ungureanu.

În ceea ce-l priveşte pe Ioan Ştefan Florian, şeful secţiei de Neurochirurgie al SCJU Cluj-Napoca, fost preşedinte al Senatului UMF şi fost membru al Consiliului de Administraţie al spitalului clujean, Ungureanu susţine că acesta, în calitate de şef al discipliniei de Neurochirurgie din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie a UMF Cluj, şi-ar fi angajat fiul, Ioan Alexandru Florian, ca asistent universitar, în catedra unde el este şef de disciplină.

„Această acţiune reprezintă o vădită stare de incompatibilitate şi conflict de interese care nu a fost adusă la cunoştinţa Decanatului Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Cluj, Consiliului de Administraţie al SCJU Cluj-Napoca, al cărui membru a fost până de curând, sau Senatului UMF, al cărui preşedinte a fost Ioan Ştefan Florian până acum câteva săptămâni. Prin angajarea fiului său, Ioan Alexandru Florian, şeful disciplinei de Neurochirurgie din cadrul UMF Cluj, Ioan Ştefan Florian, se face vinovat de încălcarea Legii Educaţiei, dar şi a Cartei Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Cluj-Napoca. Fiul lui Florian este privilegiat şi protejat”, a subliniat deputatul USR.

Petru Şuşca şi Ştefan Florian nu au putut fi contactaţi deocamdată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici