Sezonul de schi, o necunoscută esenţială pentru turismul românesc. Autorităţile nu au decis dacă pârtiile vor fi deschise

  • Unele staţiuni din România au anunţat deschis sezonul de schi
  • Autorităţile române nu a decis dacă vor lăsa deschise staţiunile de schi
  • Italia şi Germania fac presiuni ca staţiunile de schi din UE să rămână închise
  • Bulgaria a anunţat că ignoră presiunile şi va deschide sezonul sporturilor de iarnă
306 afișări
Imaginea articolului Sezonul de schi, o necunoscută esenţială pentru turismul românesc. Autorităţile nu au decis dacă pârtiile vor fi deschise

Dacă planifici să ajungi cu gaşca sau familia pe pârtie, îţi spun că autorităţile române nu au decis dacă acestea vor fi deschise în acest an. Şi asta în timp ce Italia şi Germania fac presiuni pe ţările alpine să ţină staţiunile de schi închise. Motivul principal este că staţiunea austriacă Ischgl a fost focar de Covid-19 în primul val al pandemiei. Austria şi vecinii noştri, bulgarii, ignoră presiunile şi spun că te aşteaptă la schi. Iar Răzvan Pîrjol, Secretarul de Stat pentru Turism, înclină şi el ca pârtiile din România să fie deschise. Acum caută soluţii.   

„Nu este nicio decizie luată, vă daţi seama toată lumea şi-ar dori să fie deschis totul. Lucrăm cu cei din industrie, dacă vreţi, cu toată partea de instalaţii şi încercăm să găsim nişte modalităţi şi soluţii care să respecte aceste recomandări şi aceste norme de siguranţă. Rămâne problema cozilor şi, cu siguranţă , dacă în special, cum spuneţi dumneavoastră, restul Europei va fi închis şi noi vom reuşi să menţinem deschise, ceea ce nu ştim acum încă, va fi nebunie. Va trebui să găsim un modus operandi care să evite o creştere a cifrelor”, spune Răzvan Pîrjol, Secretar de Stat pentru Turism.

De altfel, unele staţiuni din România au anunţat deja că şi-au făcut propriile reguli epidemiologice şi te aşteaptă la distracţie pe pârtie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici