Video Şi-a dat foc după ce a fost prins furând motorină

Un mecanic de locomotivă prins după ce a furat aproximativ 500 de litri de motorină dintr-un vagon cisternă aflat în Gara de Est Ploieşti s-a baricadat în autoturismul plin cu saci şi bidoane de motorină şi a încercat să-şi dea foc, ca să scape de urmărirea penală, el fiind salvat de jandarmi.

48 afișări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Brigăzii Mobile de Jandarmi Ploieşti, căpitanul Adrian Mitrea, incidentul s-a petrecut joi, în Gara de Est din municipiul Ploieşti. Jandarmii aveau informaţii conform cărora un mecanic de locomotivă şi un manevrant care îşi desfăşurau activitatea în Gara de Est au descărcat toată noaptea motorină dintr-un vagon cisternă.

Jandarmii s-au îndreptat în primă fază către maşina unuia dintre bărbaţi, însă înainte de a ajunge la autoturism au observat într-un garaj un alt autoturism care li s-a părut suspect. Au mers în zona respectivă şi l-au întrebat pe bărbatul aflat lângă autoturism dacă este proprietarul maşinii, iar iniţial acesta nu a recunoscut. În aceste condiţii, jandarmii au verificat la Poliţie identitatea proprietarului autoturismului, considerat suspect, constatând că bărbatul respectiv, care era angajat ca mecanic de locomotivă, este proprietarul maşinii.

În momentul în care a fost întrebat ce se află sub pătura care acoperea locurile din spate ale autoturismului bărbatul a intrat în maşină, s-a încuiat, a spart unul dintre sacii depozitaţi în locul banchetei din spate a maşinii şi a dat foc păturii care acoperea sacii. Văzând că maşina începe să ardă din interior jandarmii au spart unul dintre geamurile autoturismului, l-a scos pe proprietarul acesteia şi au reuşit să stingă focul înainte ca cei opt saci cu câte 50 de litri de motorină fiecare să ardă complet.

Bărbatul a fost salvat de jandarmi şi le-a spus acestora că ar fi preferat să se omoare decât să ajungă la puşcărie.

Jadarmii au întocmit documentele prin care constată acest incident, cazul fiind preluat de către Poliţie. Atât mecanicul, cât şi manevrantul în maşina căruia s-au găsit, de asemenea, bidoane cu motorină sunt cercetaţi pentru furt calificat.

(Imagini oferite de Gruparea Mobilă de Jandarmi "Matei Basarab" Ploieşti)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici