Sibiu: Aproape o sută de TIR-uri au blocat DN1 şi DN7

Aproximativ o sută de TIR-uri au blocat, sâmbătă noaptea, intersecţia Drumurilor Naţionale 1 şi 7 din localitatea Veştem, judeţul Sibiu, şoferii acestora protestând astfel împotriva deciziei care nu le permite să circule pe Valea Oltului, la sfârşitul săptămânii, decât pe timpul nopţii.

1 afișare
Imaginea articolului Sibiu: Aproape o sută de TIR-uri au blocat DN1 şi DN7

Sibiu: Aproape o sută de TIR-uri au blocat Drumurile Naţionale 1 şi 7

Hotărârea de Guvern 1777/2004 interzice maşinilor de mare tonaj să circule pe Valea Oltului în zilele de week-end şi sărbători legale. Traficul pentru maşinile cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este permis doar între orele 22.00 şi 06.00.

Poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Rutiere Sibiu au observat că această decizie este încălcată şi au organizat, sâmbătă, o acţiune de oprire a TIR-urilor care încercau să circule pe Valea Oltului înainte de ora 22.00.

Între orele 20.30 şi 22.00, aproximativ o sută de TIR-uri s-au strâns pe DN1 la intersecţia cu DN7, pe ambele benzi de mers dinspre Sibiu spre Râmnicu Vâlcea, pentru că în zonă nu există decât o singură parcare, în care nu intră decât foarte puţine maşini de mare tonaj, iar şoferii au refuzat să meargă spre Bucureşti pe DN1 ruta Sibiu- Braşov – Ploieşti – Bucureşti.

În jurul orelor 22.00, deşi interdicţia impusă de lege a expirat, permiţându-le deplasarea pe DN7, aproximativ o sută de conducători auto au refuzat să se pună în mişcare pentru a-şi continua deplasarea şi şi-au manifestat protestul faţă de prevederile acestui act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici