Sibiu: Atenţionare privind intensificări ale vântului, pentru următoarele două zile

Prefectul judeţului Sibiu, Constantin Trihenea, a cerut, marţi, tuturor instituţiilor să fie pregătite de intervenţie, întrucât în judeţ au fost prognozate, pentru următoarele două zile, intensificări ale vântului, viteza acestuia putând să depăşească o sută de kilometri la oră în zona sudică.

20 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Atenţionare privind intensificări ale vântului, pentru următoarele două zile

Sibiu: Atenţionare privind intensificări ale vântului, pentru următoarele două zile (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Prefectura Sibiu, atenţionarea Cod Galben a Administraţiei Naţionale de Meteorologie este valabilă şi în judeţul Sibiu, în special pentru partea sudică.

"În perioada respectivă, caracteristica dominantă a evoluţiei vremii va fi intensificarea treptată a vântului, în rafale ce pot depăşi, mai ales la munte, viteze de 90-100 de kilometri la oră", se arată în comunicat.

Prefectul de Sibiu, Constantin Trihenea, a cerut tuturor instituţiilor să fie pregătite de intervenţie în caz de necesitate.

"La noi, problemele nu vor fi atât de mari ca în judeţele din sudul ţării. Totuşi, li s-a cerut celor de la Drumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene să fie pregătiţi de intervenţie, pentru a nu exista probleme pe şosele. Cea mai mare problemă la noi va fi vântul, care va bate cu putere foarte mare. Nu este cazul să alertăm populaţia, dar trebuie avertizată că ar putea apărea probleme", a declarat Dorin Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Jumătatea de sud a ţării se va afla, de miercuri după-amiază până joi seară, sub o avertizare cod galben de ploi, viscol şi, local, polei, anunţă, marţi, Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Meteorologii au transmis avertizarea cod galben autorităţilor locale din Capitală şi alte 24 de judeţe din jumătatea sudică a ţării: Caraş Severin, Mehedinţi, Olt, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Bacău, Covasna, Sibiu şi Braşov.

În Sibiu, avertizarea vizează partea de sud a judeţului, adică municipiul Sibiu, Valea Oltului şi zona montană.

Vezi aici prognoza meteo pentru următoarele zile

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici