Sibiu: Bărbatul rănit la proteste este şeful Galeriilor de Artă ale Muzeului Brukenthal

Reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu au declarat marţi că Alexandru Sonoc este angajat al instituţiei din martie 2007, iar înainte de această dată a fost asistent universitar la Facultatea de Istorie şi Patrimoniu, Catedra de Istorie Antică şi Medievală, din cadrul Universităţii "Lucian Blaga” din Sibiu.

355 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Bărbatul rănit la proteste este şeful Galeriilor de Artă ale Muzeului Brukenthal

Sibiu: Bărbatul rănit la proteste este şeful Galeriilor de Artă ale Muzeului Brukenthal

El este din anul 2009 şeful Galeriilor de Artă ale Muzeului Naţional Brukenthal şi "a avut cea mai importantă contribuţie în realizarea unor proiecte internaţionale de amploare".

Reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal menţionează contribuţia lui Alexandru Sonoc în organizarea expoziţiei "Bruegel, Memling, Van Eyck" de la Paris" şi schimbul expoziţional cu Muzeul Naţional din Gdansk, care, până în prezent, s-a concretizat în trei expoziţii poloneze organizate la Sibiu şi alte trei expoziţii ale Muzeului Brukenthal, la Gdansk.

"În prezent, Alexandru Sonoc este manager de proiect pentru un proiect internaţional şi lucrează la proiecte în colaborare cu Luxemburg şi Tokio. Pauza de activitate indusă de acest grav eveniment afectează nu doar activitatea Muzeului Naţional Brukenthal ci, de asemenea, unele dintre cele mai importante proiecte internaţionale culturale ale ţării noastre", au declarat reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal.

Aceştia au menţionat, de asemenea, că Alexandru Sonoc este autor a sute de articole, studii şi participări la sesiuni ştiinţifice.

Bărbatul rănit la cap în timpul protestului de luni seară din municipiul Sibiu, după ce un ghiveci cu flori a fost aruncat de la un balcon, este şeful Galeriilor de Artă ale Muzeului Naţional Brukenthal, iar conducerea unităţii face apel la autorităţi pentru identificarea rapidă a autorilor.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de reprezentanţii Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu, bărbatul rănit la cap în timpul protestului de luni seară din municipiul Sibiu se numeşte Alexandru Sonoc şi este şeful Galeriilor de Artă ale muzeului.

"Instituţia noastră face apel către autorităţile abilitate pentru identificarea autorilor acestei tentative la viaţa unuia dintre cei mai valoroşi angajaţi ai muzeului", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici