Poliţie: Ghiveciul căzut de la un balcon în timpul mitingului de la Sibiu a fost aruncat cu intenţie

Poliţiştii au stabilit că ghiveciul căzut, luni seară, de la un balcon al unui bloc din Sibiu, în timpul mitingului de protest, a fost aruncat cu intenţie, astfel că a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală, în condiţiile în care un bărbat a fost rănit.

411 afișări
Imaginea articolului Poliţie: Ghiveciul căzut de la un balcon în timpul mitingului de la Sibiu a fost aruncat cu intenţie

Poliţie: Ghiveciul căzut de la un balcon în timpul mitingului de la Sibiu a fost aruncat cu intenţie (Imagine: Lucian Calugarescu/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, incidentul de luni seară, când un protestatar a fost lovit în cap de un ghiveci căzut de la un balcon al unui bloc de pe Bulevardul Mihai Viteazul din municipiul Sibiu este cercetat de către Biroul Investigaţii Criminale al Secţiei 1 Poliţie.

"Din primele cercetări s-a stabilit că ghiveciul a fost aruncat intenţionat. A fost identificat locul, blocul de unde a fost aruncat, dar încă nu şi persoana vinovată", a declarat marţi Luciana Balteş.

Potrivit acesteia, în acest caz a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală, în condiţiile în care bărbatul lovit a suferit o fractură craniană, fiind internat.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Sibiu au anunţat că vor colabora cu Poliţia la cercetarea acestui caz.

"S-au luat nişte imagini de la faţa locului şi se va colabora cu Poliţa pentru verificări la acest caz. Având în vedere că era un miting autorizat, una dintre atribuţiile noastre este şi protejarea celor care participă la el. De aceeam intră şi în atribuţiile noastre cercetarea acestui incident", a declarat Alexandru Costea, purtător de cuvânt al IJJ Sibiu.


Aproximativ 1.800 de persoane au protestat, luni seară, la Sibiu. Iniţial, oamenii s-au adunat în Piaţa Mare, de unde au pornit într-un marş pe bulevardul central din oraş, pe traseul Bulevardul N. Bălcescu - Piaţa Unirii - Calea Dumbrăvii - Bulevardul M. Viteazu, fiind supravegheaţi de aproximativ 50 de jandarmi. Oamenii au scandat "Jos Băsescu!", "Afacerea voastră, sănătatea noastră", "Nu staţi în balcoane, că muriţi de foame".

Protestul a fost organizată de Asociaţia "Sibiu Decembrie '89", care a obţinut, în cursul zilei de luni, autorizaţie pentru a manifesta, zilnic, până în 24 ianuarie, între orele 18.00 şi 21.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici