Sibiu: Douăzeci şi două de persoane, intoxicate într-o fabrică. ITM închide atelierele. Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă

Un număr de 22 de persoane au ajuns, joi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe, după ce s-au intoxicat cu substanţe toxice în atelierele unei fabrici - producătoare de pierse auto - din Sibiu, ITM dispunând deja închiderea provizorie a unor secţii.

1907 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Douăzeci şi două de persoane, intoxicate într-o fabrică. ITM închide atelierele. Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă

Sibiu: Douăzeci şi două de persoane, intoxicate într-o fabrică. ITM închide atelierele (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a deschis, joi, o anchetă în cazul intoxicării celor 22 de persoane în atelierele unei fabrici producătoare de piese auto, fiind făcute mai multe analize pentru identificarea substanţei toxice responsabile de intoxicaţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de DSP Sibiu, la fabrica producătoare de piese auto se desfăşoară o anchetă, pentru a determina ce fel de noxe au dus la intoxicarea celor 22 de femei.

"Diagnosticul prezumtiv a fost intoxicaţie involuntară cu vapori, accident de muncă. Două dintre victimele intoxicaţiei acute afirmau prezenţa unui miros dezagreabil încă de la intrarea în schimbul de lucru. S-a recomandat supravegherea cazurilor şi internarea pentru investigaţii suplimentare în vederea cercetării ca boală profesională a acestor intoxicaţii, după ce au fost recoltate probe de sânge pentru laboratorul de Medicină Legală, în scopul identificării substanţei toxice responsabile de intoxicaţie. Ancheta DSP continuă. Până în prezent există rezultatul carboxihemoglobinei (în limite normale), care exclude intoxicaţia cu monoxid de carbon. De asemenea, au fost recoltate şi probe de urină, pentru analiza toxicologică", se arată în comunicat.

Totodată, DSP Sibiu a efectuat determinări cantitative de noxe profesionale fizice, fizico-chimice şi chimice la solicitarea fabricii.

"Probele chimice au fost prelevate în baza comenzii angajatorului (ca număr determinări, tipul noxelor şi locuri de muncă). Următoarea acţiune a medicinii muncii DSP Sibiu este obţinerea rezultatelor biotoxicologice de la Medicina Legală, în vederea cercetării acestor cazuri de intoxicaţie acută ca posibile boli profesionale declarabile, conform legislaţiei", se mai arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Laurenţiu Anastasiu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că 22 persoane au fost preluate de la o fabrică din Sibiu - producătoare de piese auto - după ce au suferit intoxicaţii.

"În acest moment ştim că s-a solicitat intervenţie pentru preluarea a 22 de persoane care au suferit intoxicaţii, se pare cu substanţe toxice necunoscute, la o fabrică din Sibiu”, a spus Laurenţiu Anastasiu.

La rândul său, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu, Szombatfalvi Torok Francisc, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a dispus efectuarea unei anchete la fabrică.

"Incidentul a avut loc în urma unei defecţiuni la o maşină de injectare mase plastice. Cel mai probabil, materialul injectabil a răspândit un fum dens, care a pătruns în hala alăturată, unde se lucra la montaje electronice”, a afirmat Szombatfalvi.

Totodată, ITM Sibiu a dispus închiderea a două ateliere din fabrică până la clarificarea problemei.

Ancheta este în curs de desfăşurare la fabrică, urmând să se stabilească natura substanţelor inhalate de muncitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici